Šalát COLESLAW
foto: istockphoto.com
Týmto šalátikom nič nepokazíte a vašu figúru už vôbec nie. Topka na olovrantík alebo k hlavnému jedlu.
Suroviny
(pre 2 osoby)
- 2 mrkvy
- 1 malá cibuľa
- kúsok zeleru
- 1/4 kapusty
- soľ, čierne korenie
Na dressing:
- 100 ml gréckeho jogurtu
- 1 ČL olivového oleja
- 1 ČL octu
- 2 ČL medu
- soľ
Postup
- Kapustu nakrájajte v robote na tenulinké rezance, osoľte ju a asi 30 minút premiešavajte (najlepšie ručne), aby pustila šťavu a bola krehkejšia.
- Mrkvu a zeler nastrúhajte najemno, cibuľu nakrájajte najemno a premiešajte so zmäknutou kapustou.
- Z jogurtu, medu, oleja a octu pripravte dressing, premiešajte ho so zeleninou a nechajte minimálne 2 hodiny postáť v chladničke.