Šalát COLESLAW

Nela Mirič | 14. december 2016
Šalát COLESLAW

Týmto šalátikom nič nepokazíte a vašu figúru už vôbec nie. Topka na olovrantík alebo k hlavnému jedlu.

Suroviny

(pre 2 osoby)

  • 2 mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • kúsok zeleru
  • 1/4 kapusty
  • soľ, čierne korenie

Na dressing:

  • 100 ml gréckeho jogurtu
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 ČL octu
  • 2 ČL medu
  • soľ 

Postup

  1. Kapustu nakrájajte v robote na tenulinké rezance, osoľte ju a asi 30 minút premiešavajte (najlepšie ručne), aby pustila šťavu a bola krehkejšia.
  2. Mrkvu a zeler nastrúhajte najemno, cibuľu nakrájajte najemno a premiešajte so zmäknutou kapustou.
  3. Z jogurtu, medu, oleja a octu pripravte dressing, premiešajte ho so zeleninou a nechajte minimálne 2 hodiny postáť v chladničke.