Šalát z červenej repy a kozieho syra

Nela Mirič | 23. marec 2017
Šalát z červenej repy a kozieho syra

Kombinácia repy a kozieho syra nemôže sklamať.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 3 červené repy
  • 150 g nasucho opražených píniových orieškov
  • 10 ks žltých cherry rajčín
  • 150 g čerstvého kozieho syra
  • olivový olej
  • balzamikový ocot
  • soľ
  • med
  • čierne korenie 
  • pažítka na ozdobu
  • 1 PL citrónovej šťavy

Postup

  1. Červenú repu ošúpte, výdatne pokvapkajte olivovým olejom a malým množstvom balzamikového octu. Osoľte a pridajte čerstvo namleté čierne korenie.
  2. Zabaľte do alobalu a pečte v rúre vyhriatej na 200 °C cca 40 minút.
  3. Žlté rajčiny nakrájajte na polovice, ochuťte ich malým množstvom medu, soli a citrónovej šťavy, premiešajte. 
  4. Upečenú repu nakrájajte na tenké plátky, posypte žltými rajčinami, kúskami kozieho syra a opraženými píniovými orieškami.