Šalát s baklažánom a sladkými zemiakmi
Milujeme netradičné verzie šalátov. Tento poteší aj tých, ktorých obyčajný šalát nezasýti, a to vďaka chutným sladkým zemiakom.
Suroviny
Na 2 porcie :
- 1 väčší sladký zemiak,
- 1 baklažán,
- hrsť uvareného cíceru,
- 100 g mladého špenátu,
- 50 g rukoly,
- 50 g šalátu lollo rosso,
- 1 menšia šalotka,
- 1 PL olivového oleja
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Jogurtový dresing :
- 1 biely jogurt,
- 1 PL vody,
- 1 strúčik cesnaku.
Postup
Zemiak zbavíme šupky, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť, nie do úplného zmäknutia, ale "na skus". Baklažán umyjeme a tiež nakrájame na kocky. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej a najemno nakrájanú šalotku. Necháme opiecť dozlatista, potom pridáme baklažán, cícer a predvarený zemiak, podľa chuti osolíme a okoreníme. Spolu restujeme pokým baklažán nezmäkne, ak je treba podlejeme trochou vody.
Do väčšej misy vložíme umytý špenát, rukolu a šalát. Pokvapkáme olivovým olejom a pridáme zmes z panvice. Na dresing zmiešame jogurt s vodou a pretlačeným strúčikom cesnaku. Všetky ingrediencie spolu s dresingom zmiešame v mise a môžeme podávať.
Dobrú chuť!