Šalát s baklažánom a sladkými zemiakmi

Iveta Škrabáková | 23. júl 2019
šalát, leto, bataty, sladké zemiaky, baklažán,, gril, grilovanie, zdravie, vegetarián, chudnutie, zdravé jedlo, strava, do plaviek

Milujeme netradičné verzie šalátov. Tento poteší aj tých, ktorých obyčajný šalát nezasýti, a to vďaka chutným sladkým zemiakom.

Suroviny

Na 2 porcie :

  • 1 väčší sladký zemiak,
  • 1 baklažán,
  • hrsť uvareného cíceru,
  • 100 g mladého špenátu,
  • 50 g rukoly,
  • 50 g šalátu lollo rosso,
  • 1 menšia šalotka,
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Jogurtový dresing :

  • 1 biely jogurt,
  • 1 PL vody,
  • 1 strúčik cesnaku.

Postup

Zemiak zbavíme šupky, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť, nie do úplného zmäknutia, ale "na skus". Baklažán umyjeme a tiež nakrájame na kocky. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej a najemno nakrájanú šalotku. Necháme opiecť dozlatista, potom pridáme baklažán, cícer a predvarený zemiak, podľa chuti osolíme a okoreníme. Spolu restujeme pokým baklažán nezmäkne, ak je treba podlejeme trochou vody.

Do väčšej misy vložíme umytý špenát, rukolu a šalát. Pokvapkáme olivovým olejom a pridáme zmes z panvice. Na dresing zmiešame jogurt s vodou a pretlačeným strúčikom cesnaku. Všetky ingrediencie spolu s dresingom zmiešame v mise a môžeme podávať.

Dobrú chuť!