Šalát s cviklou, kozím syrom a chrenovým dressingom

foto: istockphoto.com
1 porcia 3 039 kJ / 726 kcal
Suroviny
Suroviny na šalát:
- 3 hrste rôznych zelených listov (mix)
- 2 - 3 cvikly nakrájané na krúžky
- kozí syr
- 2 vajcia
- údené stehno (mäso) - môžeme vynechať
- vlašské orechy
Suroviny na dressing:
- 2 PL kyslej smotany
- 4 PL majonézy - môžeme vynechať
- 2 PL nastrúhaného chrenu
- šťava z citróna
- čierne korenie
- Himalájska soľ
Postup
1. Cviklu si očistíme a nakrájame na krúžky. Naukladáme na pekáč (na papier na pečenie). Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a môžeme pridať bylinky alebo rascu. Dáme do rúry na 15 minút piecť a následne na 3 minúty grilovať.
2. Kým sa cvikla pečie, pripravíme si chrenový dressing. Stačí, ak všetky suroviny spolu zmiešame a dochutíme.
3. Dáme si uvariť vajíčka natvrdo.
4. Keď je cvikla hotová, zmiešame ju spolu s mixom zelených šalátov, kozím syrom, vajíčkami a vlašskými orechmi. Navrch nakrájame údené stehno a polejeme chrenovým dressingom.
Náš tip:
Posypte si šalát aj semienkami napríklad sézamovými alebo konopnými, doplníte si omega-3 mastné kyseliny a šalát bude lahodnejší a chutnejší.