Šalát s cviklou, kozím syrom a chrenovým dressingom

Redakcia | 16. november 2021
cviklový šalát

1 porcia 3 039 kJ / 726 kcal

Suroviny

Suroviny na šalát:
  • 3 hrste rôznych zelených listov (mix)
  • 2 - 3 cvikly nakrájané na krúžky
  • kozí syr
  • 2 vajcia
  • údené stehno (mäso) - môžeme vynechať
  • vlašské orechy
Suroviny na dressing:
  • 2 PL kyslej smotany
  • 4 PL majonézy - môžeme vynechať
  • 2 PL nastrúhaného chrenu
  • šťava z citróna
  • čierne korenie
  • Himalájska soľ

Postup

1. Cviklu si očistíme a nakrájame na krúžky. Naukladáme na pekáč (na papier na pečenie). Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a môžeme pridať bylinky alebo rascu. Dáme do rúry na 15 minút piecť a následne na 3 minúty grilovať. 
2. Kým sa cvikla pečie, pripravíme si chrenový dressing. Stačí, ak všetky suroviny spolu zmiešame a dochutíme. 
3. Dáme si uvariť vajíčka natvrdo.
4. Keď je cvikla hotová, zmiešame ju spolu s mixom zelených šalátov, kozím syrom, vajíčkami a vlašskými orechmi. Navrch nakrájame údené stehno a polejeme chrenovým dressingom. 

Náš tip:
Posypte si šalát aj semienkami napríklad sézamovými alebo konopnými, doplníte si omega-3 mastné kyseliny a šalát bude lahodnejší a chutnejší.