Šalát z pečenej tekvice s rukolou

Iveta Škrabáková | 20. december 2019
fit, šalat, tekvica, jedlo, strava, zdravie, diéta, chudnutie, fitastyl.sk, domáci recept, mňam, hokkaido,

Hlavnú sezónu tekvíc už síce máme za sebou, no takýto chutný teplý šalát vždy poteší. Pripravte si ho ako ľahkú večeru. Pomedzi sviatočné dni sa bude skvele hodiť na odľahčenie jedálnička.

Suroviny

  • ½ tekvice hokkaido,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • tekvicové semienka,
  • 100 g feta syru,
  • hrsť rukoly,
  • soľ.

Postup

Tekvicu olúpeme, nakrájame na menšie plátky a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Olej zmiešame s prelisovaným cesnakom a zmesou potrieme tekvicu. Osolíme a dáme piecť na 15 minút pod alobalom, potom 10 minút dopekáme bez pokrývky. Upečenú tekvicu dáme na tanier a premiešame s umytou rukolou. Dochutíme rozmrveným feta syrom a posypeme tekvicovými semienkami.