Jednoduchý beluga šalát s cícerom a sušenými paradajkami

Stanka Šišková | 24. máj 2022
Beluga šalát, recept šalát, cícer, sušené paradajky

1 porcia: 2 266kJ/ 542 kcal Bielkoviny: 24,3 g Tuky: 19,4 g Sacharidy: 56 g

Suroviny

•    1 konzerva cíceru
•    1 hrnček Beluga šošovice
•    1 PL nadrobno nakrájaných sušených paradajok
•    2 hrste rukoly
•    Olivový olej extra panenský za studena lisovaný
•    1 PL Tamari/ sójovej omáčky
•    ½ ČL sušeného tymianu

Na dressing:

•    Olivový olej extra panenský, za studena lisovaný
•    Balsamico
•    Sezamový olej
•    Javorový sirup
•    Šťava z citróna
•    Tamari / sójová omáčka

Postup

1. Uvaríme si beluga šošovicu „aldente“. Približne 15-20 minút.
2.  Cícer z konzervy si scedíme a dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, sušeným tymianom a sójovou omáčkou. Pečieme v rúre na papieri na pečenie cca10 minút.
3. Kým sa nám pečie cícer, pripravíme si dressing(zálievku) z vyššie uvedených surovín.
4. Rukolu si zmiešame spolu s beluga šošovicou, pečeným cícerom, sušenými paradajkami. Zalejeme to pripraveným dressingom a všetko spolu premiešame, aby sa chute spojili.  
5. Podávame s čerstvým kváskovým chlebíkom alebo cesnakovou bagetou.