Jednoduchý beluga šalát s cícerom a sušenými paradajkami
1 porcia: 2 266kJ/ 542 kcal Bielkoviny: 24,3 g Tuky: 19,4 g Sacharidy: 56 g
Suroviny
• 1 konzerva cíceru
• 1 hrnček Beluga šošovice
• 1 PL nadrobno nakrájaných sušených paradajok
• 2 hrste rukoly
• Olivový olej extra panenský za studena lisovaný
• 1 PL Tamari/ sójovej omáčky
• ½ ČL sušeného tymianu
Na dressing:
• Olivový olej extra panenský, za studena lisovaný
• Balsamico
• Sezamový olej
• Javorový sirup
• Šťava z citróna
• Tamari / sójová omáčka
Letný šalát s grilovaným halloumi
Postup
1. Uvaríme si beluga šošovicu „aldente“. Približne 15-20 minút.
2. Cícer z konzervy si scedíme a dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, sušeným tymianom a sójovou omáčkou. Pečieme v rúre na papieri na pečenie cca10 minút.
3. Kým sa nám pečie cícer, pripravíme si dressing(zálievku) z vyššie uvedených surovín.
4. Rukolu si zmiešame spolu s beluga šošovicou, pečeným cícerom, sušenými paradajkami. Zalejeme to pripraveným dressingom a všetko spolu premiešame, aby sa chute spojili.
5. Podávame s čerstvým kváskovým chlebíkom alebo cesnakovou bagetou.