Teplý šalát z baklažánu, datlí a cíceru
foto: istockphoto.com
Čo poviete na kombináciu baklažánu, datlí a cíceru?
Suroviny
pre 4 osoby
- 3 mladé, pevné baklažány
- 10 ks vykôstkovaných sušených datlí
- 300 g cíceru z konzervy
- lístky mäty
- 150 ml gréckeho jogurtu
- 1 čili paprička
- olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
- citrónová šťava z cca polovice citróna
Postup
1. Baklažán pokrájate na plátky a tie na štvrtinky. Nasoľte ich, nechajte minimálne 20 minút „vypotiť“ a prudko opečte na olivovom oleji dozlatista.
2. Datle nakrájajte pozdĺžne na tenké dieliky, zmiešajte s baklažánom.
3. Cícer sceďte, prepláchnite pod tečúcou vodou, nechajte odkvapkať a zľahka nasucho opražte na panvici.
4. Roztlačte cesnak a premiešajte ho s jogurtom a malým množstvom soli.
5. Cícer, datle a baklažán premiešajte, pokvapkajte citrónovou šťavou a prelejte jogurtovým dressingom.
6. Z čili papričky odstráňte semiačka, pokrájajte ju nadrobno a zľahka ňou posypte šalát.