Maková torta bez múky

Diana Hô Chí | 19. Jul 2019
koláč, fit, maková torta, mak, zdravé, zdravo, bez výčitiek, sladkosti cukráreň, fitstyl, chudnutie, zdravy recept, dieta, chudnutie, zdravie, mňam, leto, lahky dezert
foto: Marek Pavlásek

Zdravý recept pre FIT cukráreň pripravila Diana Hô Chí, trénerka a víťazka kategórie Skupinový tréning – nováčik v súťaži FIT LEADER 2018.

Suroviny

  • 3 jablká,
  • 1,5 hrnčeka mletého maku,
  • 4 vajíčka,
  • 2 PL medu.

Na lesnú polevu:

  • čučoriedky,
  • maliny,
  • šťava z 3 jabĺk,
  • 2 PL Zlatého klasu .

Postup

Jablká postrúhame na hrubom strúhadle a vyžmýkame z nich šťavu, ktorú si odložíme na polevu. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme med a vyšľaháme do peny. K žĺtkovej zmesi primiešame mak, jablká a na záver opatrne sneh. Zmes vylejeme do formy a pečieme na 180°C 30 minút.  

Do hrnca dáme šťavu z jabĺk, maliny a čučoriedky. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme. Ku koncu metličkou zašľaháme Zlatý klas a necháme ešte prevrieť. Polevu vylejeme na upečený korpus a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!