Maková torta bez múky
Zdravý recept pre FIT cukráreň pripravila Diana Hô Chí, trénerka a víťazka kategórie Skupinový tréning – nováčik v súťaži FIT LEADER 2018.
Suroviny
- 3 jablká,
- 1,5 hrnčeka mletého maku,
- 4 vajíčka,
- 2 PL medu.
Na lesnú polevu:
- čučoriedky,
- maliny,
- šťava z 3 jabĺk,
- 2 PL Zlatého klasu .
Postup
Jablká postrúhame na hrubom strúhadle a vyžmýkame z nich šťavu, ktorú si odložíme na polevu. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme med a vyšľaháme do peny. K žĺtkovej zmesi primiešame mak, jablká a na záver opatrne sneh. Zmes vylejeme do formy a pečieme na 180°C 30 minút.
Do hrnca dáme šťavu z jabĺk, maliny a čučoriedky. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme. Ku koncu metličkou zašľaháme Zlatý klas a necháme ešte prevrieť. Polevu vylejeme na upečený korpus a necháme vychladnúť. Dobrú chuť!