CHEESECAKE S DROBNÝM OVOCÍM

Nela Mirič | 28. február 2017
CHEESECAKE S DROBNÝM OVOCÍM

Kto kedy odolal klasickému cheesecake dezertu?

Suroviny

NA CESTO:

  • 300 g maslových celozrnných sušienok
  • 120 g masla

NA PLNKU:

  • 300 g jemného tvarohu
  • 450 g syra Philadelphia alebo mascarpone
  • 3 celé vajcia
  • 2 vaječné žĺtky
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 ml kyslej smotany (alebo gréckeho jogurtu)
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • citrónová kôra 

Postup

KROK 1

Sušienky dajte do mixéra a rozdrvte ich. Maslo roztopte. Zmiešajte sušienky s roztopeným maslom, vypracujte cesto. Tortovú formu vymastite maslom alebo môžete dno formy vyložiť papierom na pečenie. Cesto zo sušienok a masla rovnomerne roztlačte na dno formy, okraje cesta trošku „vytiahnite“ dohora. Takto pripravený sušienkový korpus pečte v rúre vyhriatej na 160 °C 15 minút. Potom korpus z rúry vyberte.

KROK 2

Vajcia a žĺtka vymiešajte do peny s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridajte tvaroh, syr Philadephia (alebo Mascarpone), smotanu, najemno nastrúhanú kôru z polovice citróna. Vymiešajte pomocou ručného mixéra na hladký krém. Plnku vylejte na korpus.

KROK 3

Aby mal cheesecake tu správnu vláčnosť, je potrebné piecť ho vo vodnom kúpeli. Do hlbokého plechu naplneného horúcou vodou vložte tortovú formu s koláčom. Pečte v rúre vyhriatej na 160 °C približne 50 minút. Pozor! Prvých 30 minút rúru neotvárajte.

Cheesecake by sa mal tesne pred dopečením nafúknuť, vtedy vytiahnite plech s vodou a nechajte ho cca 5 minút dopiecť. Vyskúšajte, či je cheesecake dopečený – zatraste formou, mal by sa triasť ako želé. Nechajte ho vychladnúť v tortovej forme, po vychladnutí vložte minimálne na 10 hodín do chladničky.

Tesne pred podávaním ozdobte ovocím. 

Náš tip:

Ak nemáte poruke ovocie, ktoré sme použili my, výborný je aj so zaváranými marhuľami.
Vyskúšajte!

 

 

Fotogaléria