Citrónovo-škoricový tart
foto: istockphoto.com
Čas prípravy: max. 15 minút + 15 minút pečenia. Celý tart má 10 614 kJ/ 2 537 kcal, 37,5 g bielkovín, 93 g tukov a 376 g sacharidov
Suroviny
- 1 balenie lístkového cesta
- 5 žĺtkov
- 1 PL mletej škorice
- 250 g hnedého cukru
- 1 KL vanilkového extraktu
- 1 citrón
- 150 ml mandľového mlieka izbovej teploty
- 50 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
- voda (ak bude potrebná)
Prečítajte si tiež:
Hrnčeková KOKA bábovka
Postup
- Lístkové cesto si vyberieme z obalu a pri izbovej teplote necháme zmäknúť (cca 8 minút).
- V miske spojíme múku, mlieko a vanilkový extrakt. Metličkou poriadne vymiešame na kašu. (Prilejeme vodu, ak by sa nám zdalo, že je to potrebné).
- Žĺtky si oddelíme od bielkov, v miske vymiešame metličkami spolu s cukrom na hustú penu. Pridáme postupne odšťavený citrón a nastrúhanú citrónovú kôru. Taktiež mletú škoricu.
- Všetko spolu premiešame a metličkou pomaly vmiešame do kaše vzniknutej z mlieka a múky.
- Za stáleho miešania varíme cca 10 minút, kým nám nevznikne hustý krém.
- Lístkovým cestom si pokryjeme celú formu na tart. Vlejeme dovnútra krém a dáme piecť na 15 minút pri 250 °C.