Citrónovo-škoricový tart

gigi | 13. jún 2022
Citrónovo-škoricový tart, tart, dezert, škorica

Čas prípravy: max. 15 minút + 15 minút pečenia. Celý tart má 10 614 kJ/ 2 537 kcal, 37,5 g bielkovín, 93 g tukov a 376 g sacharidov

Suroviny

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 5 žĺtkov
  • 1 PL mletej škorice
  • 250 g hnedého cukru
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 1 citrón
  • 150 ml mandľového mlieka izbovej teploty
  • 50 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
  • voda (ak bude potrebná)
Hrnčeková KOKA bábovka
Prečítajte si tiež:

Hrnčeková KOKA bábovka

Postup

  1. Lístkové cesto si vyberieme z obalu a pri izbovej teplote necháme zmäknúť (cca 8 minút).
  2. V miske spojíme múku, mlieko a vanilkový extrakt. Metličkou poriadne vymiešame na kašu. (Prilejeme vodu, ak by sa nám zdalo, že je to potrebné).
  3. Žĺtky si oddelíme od bielkov, v miske vymiešame metličkami spolu s cukrom na hustú penu. Pridáme postupne odšťavený citrón a nastrúhanú citrónovú kôru. Taktiež mletú škoricu.
  4. Všetko spolu premiešame a metličkou pomaly vmiešame do kaše vzniknutej z mlieka a múky.
  5. Za stáleho miešania varíme cca 10 minút, kým nám nevznikne hustý krém.
  6. Lístkovým cestom si pokryjeme celú formu na tart. Vlejeme dovnútra krém a dáme piecť na 15 minút pri 250 °C.