Čokoládová torta s malinami

Nela Mirič | 7. október 2016
Čokoládová torta s malinami

Čokoláda a maliny? Neodoláte. A ani nemusíte, pretože tento dezert si môžete dovoliť aj pri diéte.

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 200 g čokolády raw alebo 70-percentnú čokoládu
  • ½ šálky masla alebo kokosového oleja
  • ¼ šálky kvalitného kakaa
  • ¾ šálky medu
  • 2 šálky čerstvých malín na ozdobu

Postup

1. Maslo a na kúsky nalámanú čokoládu spolu rozpustite vo vodnom kúpeli.

2. Vajíčka rozmiešajte s kakaom a medom a primiešajte ich k rozpustenej čokoláde.

3. Otvárateľnú menšiu tortovú formu potrite maslom a nalejte do nej pripravené cesto.

4. Rúru vyhrejte na 180 °C a pečte cca 25 minút.

5. Nechajte vychladnúť a nakrájajte na tenké diely, ozdobte čerstvými malinami.