Raw kokosový cheesecake
Nechce sa vám piecť? Žiadny problém, stačí si všetko pripraviť a chladnička urobí cez noc prácu za vás.
Suroviny
Na korpus :
- 200 g kešu orechov,
- 100 g strúhaného kokosu,
- 150 g sušených datlí.
Na kokosovú plnku:
- 100 g kešu orechov,
- 200 ml kokosového mlieka z konzervy (je hustejšie),
- 250 g strúhaného kokosu,
- 100 ml extra panenského kokosového oleja,
- 4 PL agáve sirupu,
- nadrobno nakrájané jahody.
Na dozdobenie:
- jahody,
- čučoriedky,
- lístky mäty.
Postup
Deň pred prípravou koláča si dáme namočiť datle aj orechy do vody, takto zmäknuté sa rozmixujú oveľa ľahšie. Na korpus si rozmixujeme kešu orechy s datľami. Vznikne mám lepkavá hmota, ktorú si zmiešame s kokosom. Zmes rovnomerne roztlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pripravený korpus dáme odpočinúť do chladničky a začneme robiť bielu vrstvu.
Do mixéra nasypeme kešu orechy, kokosový olej a zalejeme kokosovým mliekom a dobre rozmixujeme. Zmes zmiešame s kokosom a dosladíme agáve sirupom. Zhruba 12 kusov jahôd si nakrájame nadrobno a jemne ich primiešame k zmesi. Treba dávať pozor, aby sa celá zmes nezafarbila naružovo. Hmotu natrieme na korpus, dôsledne utlačíme. Vrch môžeme dozdobiť ovocím podľa fantázie a dáme zachladiť do chladničky ideálne na noc. Dobrú chuť.