Raw kokosový cheesecake

Redakcia | 3. máj 2019
cheesecake, raw, kokos, torta,nepečený, koláč, ovocie, jahody, čučoriedky,

Nechce sa vám piecť? Žiadny problém, stačí si všetko pripraviť a chladnička urobí cez noc prácu za vás.

Suroviny

Na korpus :

  • 200 g kešu orechov,
  • 100 g strúhaného kokosu,
  • 150 g sušených datlí. 

Na kokosovú plnku:

  • 100 g kešu orechov,
  • 200 ml kokosového mlieka z konzervy (je hustejšie),
  • 250 g strúhaného kokosu,
  • 100 ml extra panenského kokosového oleja,
  • 4 PL agáve sirupu,
  • nadrobno nakrájané jahody.

Na dozdobenie:

  • jahody,
  • čučoriedky,
  • lístky mäty.

Postup

Deň pred prípravou koláča si dáme namočiť datle aj orechy do vody, takto zmäknuté sa rozmixujú oveľa ľahšie. Na korpus si rozmixujeme kešu orechy s datľami. Vznikne mám lepkavá hmota, ktorú si zmiešame s kokosom. Zmes rovnomerne roztlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pripravený korpus dáme odpočinúť do chladničky a začneme robiť bielu vrstvu.

Do mixéra nasypeme kešu orechy, kokosový olej a zalejeme kokosovým mliekom a dobre rozmixujeme. Zmes zmiešame s kokosom a dosladíme agáve sirupom. Zhruba 12 kusov jahôd si nakrájame nadrobno a jemne ich primiešame k zmesi. Treba dávať pozor, aby sa celá zmes nezafarbila naružovo. Hmotu natrieme na korpus, dôsledne utlačíme. Vrch môžeme dozdobiť ovocím podľa fantázie a dáme zachladiť do chladničky ideálne na noc. Dobrú chuť.