Pomarančovo-citrónová marmeláda

Redakcia | 4. október 2016
Pomarančovo-citrónová marmeláda

Pripravte si vlastnú, domácu bio marmeládu

Suroviny

  • 4 bio pomaranče (budete ich požívať celé aj so šupou tak nesmú byť chemicky ošetrované)
  • 2 citróny
  • 4 šálky cukru
  • 8 šálok vody 1
  • vanilkový lusk

Postup

1. Pomaranče a citróny dobre umyte pod veľmi teplou vodou. Celé aj so šupkou prekrojte na polovicu a nakrájajte ich na čo najtenšie – úplne priesvitné plátky.
2. Dajte ich aj so šťavou, ktorá počas krájania vyteká do hrnca, zalejte 8 šálkami vody, premiešajte a priveďte do varu. Občas premiešajte.
3. Odstavte z ohňa, pridajte cukor a miešajte do jeho rozpustenia.
4. Pridajte vanilkový lusk. Hrniec prikryte a nechajte odpočívať pri izbovej teplote cez noc.
5. Na druhý deň odstráňte vanilkový lusk a priveďte ovocie s cukrom do varu.
6. Oheň úplne zmiernite a na miernom ohni nechajte „prebublávať“ cca 2 hodiny.
7. Potom mierne zvýšte teplotu a premiešavajte cca 30 minút.
8. Penu, ktorá sa vytvorí na povrchu odstráňte.
9. Marmeláda bude hotová ak lyžičkou kvapnete na tanierik a nerozleje sa úplne ostane jemne gelová.
10.Naplňte marmeládou čisté sklenené poháre, poukladajte ich na utierku hore dnom a tak nechajte vychladnúť.