Jahodovo-makový koláč s Agarom

Jahodovo-makový koláč s Agarom

16.11.2016 v kategórii Dezerty , autor Andrea Klamová foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Morské riasy v koláči? Že to nejde dokopy? Tak ochutnajte.

Suroviny

Cesto:

  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru alebo ryžového sirupu
  • 2 lyžice vanilkovej hrašky (náhrada za vajcia) alebo 2 vajcia
  • 1 hrnček celého maku - 1 hrnček rastlinného mlieka, napríklad ryžového
  • 1 hrnček kvalitného oleja

Poleva:

  • Jahody (prípadne iné ovocie)
  • Agar-agar vločky
  • voda 

Postup

Cesto: Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vylejeme do vymastenej nádoby a dáme piecť na 35 – 40 minút pri teplote 180 °C.

Poleva: Jahody rozmixujeme a zalejeme vodou tak, aby sme dostali 1 liter zmesi. Pridáme 5 – 6 kávových lyžičiek agarových vločiek a privedieme do varu. Kto má rád sladšie koláčiky, môže polevu osladiť trstinovým cukrom alebo ryžovým sirupom.

Zmes povaríme 4 – 5 minút, potom ju odstavíme a necháme chladnúť.

Hneď ako začne poleva tuhnúť, vylejeme ju na upečený korpus a necháme stuhnúť.

 

 

Komentáre