Čínsky mangový krém
foto: istockphoto.com
Zabudnite na chvíľu na klasiku. Skúste niečo iné.
Suroviny
- 200 g čerstvého manga
- 200 g konzervovaného manga
- 2 ks nadrobno nasekaného konzervovaného zázvoru
- 2 PL teplej vody
- 2 bal. želatíny v prášku (20 g)
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1,5 PL hnedého cukru
- Mäta,
- med + plátky čerstvého manga na dekoráciu
Postup
- Mango olúpte a s konzervovaným mangom (sirup odložte) rozmixujte spolu so zázvorom na jemnú krémovú kašu.
- K rozmixovanému mangu pridajte sirup z mangovej konzervy, premiešajte.
- Šľahačku vyšľahajte dotuha, primiešajte ju k mangovej zmesi.
- Vo vode podľa návodu na obale rozpustite želatínu, nechajte ju mierne vychladnúť a prilejte ju za stáleho miešania k mangovej zmesi.
- Mangový krém nechajte postáť cca 1 hodinu v chladničke.
- Podávajte s čerstvými plátkami manga a lístkami mäty.