Čínsky mangový krém

Redakcia | 1. december 2016
Čínsky mangový krém

Zabudnite na chvíľu na klasiku. Skúste niečo iné.

Suroviny

  • 200 g čerstvého manga
  • 200 g konzervovaného manga
  • 2 ks nadrobno nasekaného konzervovaného zázvoru
  • 2 PL teplej vody
  • 2 bal. želatíny v prášku (20 g)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1,5 PL hnedého cukru
  • Mäta,
  • med + plátky čerstvého manga na dekoráciu

Postup

  1. Mango olúpte a s konzervovaným mangom (sirup odložte) rozmixujte spolu so zázvorom na jemnú krémovú kašu.
  2. K rozmixovanému mangu pridajte sirup z mangovej konzervy, premiešajte.
  3. Šľahačku vyšľahajte dotuha, primiešajte ju k mangovej zmesi.
  4. Vo vode podľa návodu na obale rozpustite želatínu, nechajte ju mierne vychladnúť a prilejte ju za stáleho miešania k mangovej zmesi.
  5. Mangový krém nechajte postáť cca 1 hodinu v chladničke.
  6. Podávajte s čerstvými plátkami manga a lístkami mäty.