RAW straciatella torta

Diana Hô Chí | 10. marec 2022
raw, raw torta, raw dezert

Chcete maškrtiť zdravo? Vymeňte cukor za datle.

Suroviny

Suroviny:

  • 200 g čerstvých datlí
  • 50 g kešu
  • 4 - 5 ČL makového oleja
  • 50 g maku
  • 100 g kokosu

Na plnku:

  • 350 g odtučneného jemného tvarohu
  • 2 PL javorového sirupu
  • 2 tabuľky horkej čokolády
  • citrónová kôra

 

 

Postup

Datle rozmixujeme spolu s kešu a makovým olejom na pastu. Ak máme sušené datle, namočíme ich vopred na pár hodín do vody. Do rozmixovanej zmesi pridáme mak a kokos a zapracujeme. Všetko musí byť spolu dobre premiešané. Ak sa vám zdá cesto príliš sypké, pridajte vodu alebo makový olej.

Zmes utlačíme vo forme s priemerom cca 17 cm a dáme stuhnúť do mrazničky.

Na plnku si zmiešame tvaroh, javorový sirup a na jemnom strúhadle nastrúhame tabuľky čokolády. Pridáme 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry.
Plnku nanesieme na stuhnutý korpus a necháme ešte v chladničke stuhnúť.