RAW straciatella torta
foto: istockphoto.com
Chcete maškrtiť zdravo? Vymeňte cukor za datle.
Suroviny
Suroviny:
- 200 g čerstvých datlí
- 50 g kešu
- 4 - 5 ČL makového oleja
- 50 g maku
- 100 g kokosu
Na plnku:
- 350 g odtučneného jemného tvarohu
- 2 PL javorového sirupu
- 2 tabuľky horkej čokolády
- citrónová kôra
Postup
Datle rozmixujeme spolu s kešu a makovým olejom na pastu. Ak máme sušené datle, namočíme ich vopred na pár hodín do vody. Do rozmixovanej zmesi pridáme mak a kokos a zapracujeme. Všetko musí byť spolu dobre premiešané. Ak sa vám zdá cesto príliš sypké, pridajte vodu alebo makový olej.
Zmes utlačíme vo forme s priemerom cca 17 cm a dáme stuhnúť do mrazničky.
Na plnku si zmiešame tvaroh, javorový sirup a na jemnom strúhadle nastrúhame tabuľky čokolády. Pridáme 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry.
Plnku nanesieme na stuhnutý korpus a necháme ešte v chladničke stuhnúť.