Čokoládový koláč z topinamburovej múky
foto: istockphoto.com
Poznáte topinamburovú múku? Skúste ju využiť pri pečení napríklad tohoto jednoduchého koláča.
Suroviny
- 5 vajíčok
- 300 g trstinového cukru
- 100 g topinamburovej múky
- 350 g špaldovej polohrubej múky
- štipku soli
- 1 vanilkový struk
- 1 prášok do pečiva
- 5 polievkových lyžíc kakaa
- 7 polievkových lyžíc oleja
- 7 polievkových lyžíc vody
- ovocie alebo oriešky
Postup
- Celé vajcia, cukor, vodu a olej vyšľahajte v jednej miske.
- V druhej zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a potom pridajte do prvej misky.
- Hotové rozmiešané cesto si rozdeľte na dve časti, aby ste do jednej vedeli ešte primiešať kakao, a vylejte do pripravenej formy.
- Na záver poukladajte čerstvé alebo sušené ovocie či oriešky podľa chuti.
- Koláč sa pečie 30 minút v rúre na 170 stupňov.