Čokoládový koláč z topinamburovej múky

Nina Bednáriková | 7. február 2018
Čokoládový koláč z topinamburovej múky

Poznáte topinamburovú múku? Skúste ju využiť pri pečení napríklad tohoto jednoduchého koláča.

Suroviny

  • 5 vajíčok
  • 300 g trstinového cukru
  • 100 g topinamburovej múky
  • 350 g špaldovej polohrubej múky
  • štipku soli
  • 1 vanilkový struk
  • 1 prášok do pečiva
  • 5 polievkových lyžíc kakaa
  • 7 polievkových lyžíc oleja
  • 7 polievkových lyžíc vody
  • ovocie alebo oriešky

Postup

  1. Celé vajcia, cukor, vodu a olej vyšľahajte v jednej miske.
  2. V druhej zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a potom pridajte do prvej misky.
  3. Hotové rozmiešané cesto si rozdeľte na dve časti, aby ste do jednej vedeli ešte primiešať kakao, a vylejte do pripravenej formy.
  4. Na záver poukladajte čerstvé alebo sušené ovocie či oriešky podľa chuti.
  5. Koláč sa pečie 30 minút v rúre na 170 stupňov.