Levanduľový cheesecake s domácim levanduľovým medíkom

Redakcia | 30. október 2016
Levanduľový cheesecake s domácim levanduľovým medíkom

Na dobrú náladu koláč s levanduľou od čitateľky Aďky.

Suroviny

  • 200 g celozrnných sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • Na krémovú časť:
  • 400 g jemného tvarohu
  • 350 g mascarpone
  • 1 kyslá smotana
  • 2 PL levanduľového medu
  • 4 vajcia
  • 1 PL špaldovej múky

Postup

  1. 200 g celozrnných sušienok rozmixujem s 100 g rozpusteného masla – zmesou vysteliem dno tortovej formy a dám zapiecť na 10 minút na180 oC.
  2. Krém pripravím nasledovne: Vymixujem 400 g jemného tvarohu, 350 g mascarpone, 1 kyslú smotanu, 2 lyžice levanduľového medu (alebo použijete iné sladidlo podľa chuti). Postupne pridám 4 vajíčka a lyžicu špaldovej múky.
  3. Vylejem na pripravenú zmes a pečiem spolu asi 50 minút na 160 oC. Dozdobím kvietkami levandule a podávam.