Levanduľový cheesecake s domácim levanduľovým medíkom
foto: istockphoto.com
Na dobrú náladu koláč s levanduľou od čitateľky Aďky.
Suroviny
- 200 g celozrnných sušienok
- 100 g rozpusteného masla
- Na krémovú časť:
- 400 g jemného tvarohu
- 350 g mascarpone
- 1 kyslá smotana
- 2 PL levanduľového medu
- 4 vajcia
- 1 PL špaldovej múky
Postup
- 200 g celozrnných sušienok rozmixujem s 100 g rozpusteného masla – zmesou vysteliem dno tortovej formy a dám zapiecť na 10 minút na180 oC.
- Krém pripravím nasledovne: Vymixujem 400 g jemného tvarohu, 350 g mascarpone, 1 kyslú smotanu, 2 lyžice levanduľového medu (alebo použijete iné sladidlo podľa chuti). Postupne pridám 4 vajíčka a lyžicu špaldovej múky.
- Vylejem na pripravenú zmes a pečiem spolu asi 50 minút na 160 oC. Dozdobím kvietkami levandule a podávam.