Škoricovníky ako ich nepoznáte
Obľúbené sladké jedlo nášho detstva, ktoré si mnohí z nás nosili na desiatu, sme prerobili do zdravšej verzie. Vyskúšate?
Suroviny
Cesto:
- 1 šálka mandľového mlieka,
- ½ šálky trstinového cukru,
- 1 šálka špaldovej múky,
- 1 šálka ryžovej múky,
- ½ šálky pohánkovej múky,
- 4 PL jablkové pyré,
- 2 ČL kypriaci prášok do pečiva,
- čerstvé droždie,
- soľ.
Plnka:
- 2 PL agáve sirup,
- 2 PL mletá škorica,
- ¾ šálky jablkového pyré.
Postup
V hrnci zohrejeme mlieko, rozpustíme v ňom droždie a dáme bokom. Zmiešame si všetky suché suroviny spolu s jablkovým pyré a potom do nich vlejeme mlieko s droždím a poriadne premiešame. Cesto premiestnime na pomúčenú dosku a miesime zhruba 5 minút, kým sa nám spracuje do tvarovateľnej hmoty.
Cesto si rozvaľkáme na strednú hrúbku a natrieme naň jablkové pyré, posypeme škoricou a polejeme agáve sirupom. Zrolujeme a nakrájame na kolieska (cca 12 kusov). Takto pokrájané kolieska položíme na papierom vystlaný plech na pečenie a necháme odpočívať minimálne pol hodinu.
"Odpočinuté" škoricové kolieska dáme piecť na cca 170°C, po dobu 30 minút (priebežne kontrolujeme okom), kým sú škoricovníky pekne zlatisté. Dobrú chuť!