PEČENÉ JABLKÁ
foto: istockphoto.com
Máte chuť na niečo sladké? Veľmi jednoduchý recept vás uspokojí nad očakávania!
Suroviny
Pre 4 osoby
- 6 – 8 väčších jabĺk
- 1 šálka lieskových orechov
- 1 šálka vlašských orechov
- 1 šálka sušených marhúľ
- 1 šálka sušených sliviek
- 3 PL zmäknutého masla
- 3 PL marhuľového džemu (môžete zameniť za rovnaké množstvo medu)
- šťava z 3 - 4 pomarančov, mletá škorica
Postup
- Jablká umyte a osušte. Zrežte z nich vrchnú časť a vydlabte časť dužiny, aby sa dali naplniť.
- Orechy (vlašské aj lieskové) opražte nasucho na panvici.
- Sušené marhule a slivky pokrájajte nadrobno, zmiešajte s opraženými orechmi a zmesou naplňte jablká.
- Maslo, marhuľový džem a mletú škoricu (cca 1 ČL) vymiešajte a navrch každého jablka dajte 1 PL z tohto krému.
- Počas pečenia sa roztopí a jabĺčka výborne ochutí.
- Tesne pred pečením polejte naplnené jablká šťavou z pomarančov, časť vylejte aj na dno zapekacej nádoby.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
- Podávajte vlažné.