PEČENÉ JABLKÁ

Nela Mirič | 2. december 2016
PEČENÉ JABLKÁ

Máte chuť na niečo sladké? Veľmi jednoduchý recept vás uspokojí nad očakávania!

Suroviny

Pre 4 osoby

  • 6 – 8 väčších jabĺk
  • 1 šálka lieskových orechov
  • 1 šálka vlašských orechov
  • 1 šálka sušených marhúľ
  • 1 šálka sušených sliviek
  • 3 PL zmäknutého masla
  • 3 PL marhuľového džemu (môžete zameniť za rovnaké množstvo medu)
  • šťava z 3 - 4 pomarančov, mletá škorica

Postup

  1. Jablká umyte a osušte. Zrežte z nich vrchnú časť a vydlabte časť dužiny, aby sa dali naplniť.
  2. Orechy (vlašské aj lieskové) opražte nasucho na panvici.
  3. Sušené marhule a slivky pokrájajte nadrobno, zmiešajte s opraženými orechmi a zmesou naplňte jablká.
  4. Maslo, marhuľový džem a mletú škoricu (cca 1 ČL) vymiešajte a navrch každého jablka dajte 1 PL z tohto krému.
  5. Počas pečenia sa roztopí a jabĺčka výborne ochutí.
  6. Tesne pred pečením polejte naplnené jablká šťavou z pomarančov, časť vylejte aj na dno zapekacej nádoby.
  7. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
  8. Podávajte vlažné.

 

 

Fotogaléria