Tekvicové lievance s pomarančovou marmeládou

Redakcia | 4. október 2016
Tekvicové lievance s pomarančovou marmeládou

Tekvica a marmeláda? Vyskúšajte!

Suroviny

  • 1 šálka tekvicového pyré (tekvicu nakrájanú na kocky poduste v malom množstve vody, zlejte a rozmixujte)
  • 1 ČL mletej škorice štipka mletého muškátového orieška
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 2 a ½ šálky hladkej múky
  • 1 PL hnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 2 PL rozpusteného masla
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • Štipka soli
  • 2 šálky acidofilného mlieka

Postup

1. Vo veľkej mise vlejte acidofilné mlieko, pridajte tekvicové pyré, vajcia, rozpustené maslo a všetko spolu vymiešajte na hladké cesto.

2. V inej miske premiešajte múku s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou, škoricou a muškátovým orieškom a cukrom.

3. Postupne primiešavajte suché ingrediencie k tekvicovému základu (ručne, nie mixérom). Potom nechajte cesto odpočinúť cca 30 minút.

4. V panvici na lievance zahrejte rastlinný olej a upečte lievance.

5. Podávajte s domácou pomarančovou marmeládou