Tekvicové lievance s pomarančovou marmeládou
foto: istockphoto.com
Tekvica a marmeláda? Vyskúšajte!
Suroviny
- 1 šálka tekvicového pyré (tekvicu nakrájanú na kocky poduste v malom množstve vody, zlejte a rozmixujte)
- 1 ČL mletej škorice štipka mletého muškátového orieška
- 1 PL vanilkového cukru
- 2 a ½ šálky hladkej múky
- 1 PL hnedého cukru
- 2 vajcia
- 2 PL rozpusteného masla
- 1 ČL prášku do pečiva
- ½ ČL sódy bikarbóny
- Štipka soli
- 2 šálky acidofilného mlieka
Postup
1. Vo veľkej mise vlejte acidofilné mlieko, pridajte tekvicové pyré, vajcia, rozpustené maslo a všetko spolu vymiešajte na hladké cesto.
2. V inej miske premiešajte múku s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou, škoricou a muškátovým orieškom a cukrom.
3. Postupne primiešavajte suché ingrediencie k tekvicovému základu (ručne, nie mixérom). Potom nechajte cesto odpočinúť cca 30 minút.
4. V panvici na lievance zahrejte rastlinný olej a upečte lievance.
5. Podávajte s domácou pomarančovou marmeládou.