Raw Goji guličky

Iveta Škrabáková | 20. marec 2019
Goji, alebo na Slovensku známa aj ako Kustovnica čínska, je totiž bohatá na zdravotné benefity, ktoré môžeme jej konzumáciou získať.

Tieto raw guličky sú príjemnou variantou pre tých, čo okrem toho, že si dajú niečo sladké chcú sčasti urobiť niečo aj pre svoje zdravie. Goji, alebo na Slovensku známa aj ako Kustovnica čínska, je totiž bohatá na zdravotné benefity, ktoré môžeme jej konzumáciou získať. Možno spomenúť napríklad pomoc pri znižovaní hladiny cholesterolu, pôsobenie proti voľným radikálom, podporu prevenciu rakoviny, ochranu kože pred UV žiarením, podporu imunity či zlepšenie zraku (vďaka luteínu a zeasantínu).

Suroviny

  • 2 hrste Goji (Kustovnica čínska),
  • 2 hrste hrozienok,
  • 2 hrste kešu orechov,
  • 2 hrste slnečnicových semienok,
  • 3 PL kokosový olej,
  • podľa potreby kokosová múka (nemusí byť).

Postup

Všetky suroviny si vložíme do mixéru a dôkladne rozmixujeme. Ak sa nám cesto príliš lepí môžeme si pomôcť 1-2 PL kokosovej múky. Naberáme lyžicou a v rukách tvarujeme guličky. Ukladáme na tanier alebo do košíčkov. Dáme stuhnúť do chladničky na cc 2-3 hodiny a môžeme podávať. Prajeme dobrú chuť!