Avokádovo-lososové cestoviny
foto: istockphoto.com
Vybásnená kombinácia losos a avokádo sa tento krát stretla s cestovinami. Výsledok? Neskutočne lahodný obed.
Suroviny
- 200 g špaldových špagiet,
- 1 zrelé avokádo,
- 2 PL extra panenského olivového oleja,
- 1 strúčik cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate,
- 1 citrón,
- 100 údeného lososa nakrájaného na plátky.
Postup
Špagety uvaríme podľa návodu. Počas varenia si pripravíme omáčku zmixovaním avokáda v mixéri spolu s olejom, cesnakom a polovicou vňate. Pridáme aj 1 PL šťavy z citróna a trochu soli a štipku čierneho korenia. Pri zlievaní vody z cestovín si odložíme deci vody bokom.
Na scedené špagety dáme avokádovú omáčku, dolejeme vodou, dokoreníme čiernym korením a ak je treba dosolíme. Nasekáme zvyšnú polovicu petržlenovej vňate a posypeme ňou špagety. Na vrch naukladáme plátky lososa a podávame.