Avokádovo-lososové cestoviny

Iveta Škrabáková | 13. Jan 2020
obed, avokádo, losos, cestoviny, recept, čo uvariť na obed, fitastyl.sk, omáčka na cestoviny, domáce, varíme zdravo, zdravie, chudnutie, diéta,

Vybásnená kombinácia losos a avokádo sa tento krát stretla s cestovinami. Výsledok? Neskutočne lahodný obed.

Suroviny

  • 200 g špaldových špagiet,
  • 1 zrelé avokádo,
  • 2 PL extra panenského olivového oleja,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate,
  • 1 citrón,
  • 100 údeného lososa nakrájaného na plátky.

Postup

Špagety uvaríme podľa návodu. Počas varenia si pripravíme omáčku zmixovaním avokáda v mixéri spolu s olejom, cesnakom a polovicou vňate. Pridáme aj 1 PL šťavy z citróna a trochu soli a štipku čierneho korenia. Pri zlievaní vody z cestovín si odložíme deci vody bokom.

Na scedené špagety dáme avokádovú omáčku, dolejeme vodou, dokoreníme čiernym korením a ak je treba dosolíme. Nasekáme zvyšnú polovicu petržlenovej vňate a posypeme ňou špagety. Na vrch naukladáme plátky lososa a podávame.