Tofu nákyp
foto: istockphoto.com
Skúste chutný tofu nákyp!
Suroviny
- 250 g bieleho tofu
- 300 g čučoriedok
- 200 g smotany
- 60 g strúhanky
- 50 g masla
- 50 g sezamových semiačok
- 50 g trstinového cukru (ak nie je, môže byť aj obyčajný biely)
- 4 vajcia
- 1 citrón
- soľ
Postup
Citrón si poriadne umyjeme a dáme sušiť. Ostrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. Na panvicu si dáme 1 čajovú lyžičku masla. Stačí to, zatiaľ budeme pražiť len sezam.
Umyjeme si čučoriedky. Tofu rozmixujeme a zmiešame so smotanou. Potom si zmiešame zvyšné maslo spolu s cukrom. Oddelíme žĺtok od bielkov a žĺtka vmiešame do zmesi.
Pridáme tofu a citrónovú šťavu spolu s nastrúhanou kôrou. V druhej miske si z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh.
Ten pridáme do vopred pripravenej zmesi, nezabudneme na sezam, čučoriedky a strúhanku. Všetko dôkladne premiešame.
Vylejeme do formy a pri teplote 180 °C pečieme asi hodinku.