Tofu nákyp

Tofu nákyp

31.10.2016 v kategórii Hlavné jedlá , autor Redakcia foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Skúste chutný tofu nákyp!

Suroviny

  • 250 g bieleho tofu
  • 300 g čučoriedok
  • 200 g smotany
  • 60 g strúhanky
  • 50 g masla
  • 50 g sezamových semiačok
  • 50 g trstinového cukru (ak nie je, môže byť aj obyčajný biely)
  • 4 vajcia
  • 1 citrón
  • soľ

Postup

Citrón si poriadne umyjeme a dáme sušiť. Ostrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. Na panvicu si dáme 1 čajovú lyžičku masla. Stačí to, zatiaľ budeme pražiť len sezam.

Umyjeme si čučoriedky. Tofu rozmixujeme a zmiešame so smotanou. Potom si zmiešame zvyšné maslo spolu s cukrom. Oddelíme žĺtok od bielkov a žĺtka vmiešame do zmesi.

Pridáme tofu a citrónovú šťavu spolu s nastrúhanou kôrou. V druhej miske si z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh.

Ten pridáme do vopred pripravenej zmesi, nezabudneme na sezam, čučoriedky a strúhanku. Všetko dôkladne premiešame.

Vylejeme do formy a pri teplote 180 °C pečieme asi hodinku.

 

 

Komentáre