Cestoviny s hruškami a gorgonzolou
foto: istockphoto.com
Pre milovníkov cestovín a syra samozrejme...
Suroviny
- 160 g cestovín
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 malé alebo 1 veľká hruška
- 120 g gorgonzoly, smotana podľa potreby
- 1 vajce
- vlašské orechy, rukola, soľ a korenie
Postup
- Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody al dente, ľahko pokvapkajte olejom a nechajte bokom.
- Na hlbokú rozpálenú panvicu vylejte zvyšný olej a pridajte cesnak pokrájaný na plátky.
- Až začne chytať zlatistú farbu, pridajte hrušku nakrájanú na kocky a krátko ju orestujte.
- Pridajte nastrúhaný syr a ešte minútu prehrievajte.
- Ak hrušky nepustia dostatok tekutiny, aby mohla vzniknúť krémová omáčka, pridajte lyžicu alebo dve smotany.
- Panvicu odstavte zo sporáka a do omáčky s hruškami a syrom rozmiešajte vajcia.
- Podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Omáčku prehoďte v panvici s varenými cestovinami a na tanieri posypte nahrubo nasekanými orechmi a lístkami rukoly