Svieže lososové špízy

Redakcia | 2. apríl 2019
lososové špízy

Túto ľahkú a zdravú dobrotu si pripravte napríklad na večeru, ak k lososovi nepridáte extra prílohu, je veľmi vhodnou voľbou aj počas redukčnej diéty a na doplnenie bielkovín.

Suroviny

- 500 g lososa (filet bez kože),

na ½ šálky sezamovo-zázvorovej marinády:

  • zmiešajte ½ šálky sezamového oleja,
  • 1 ČL nastrúhaného zázvoru,
  • 2 ČL medu,
  • 1 čili paprička bez semienok nakrájaná najemno,
  • Šťava zo štvrtiny citróna,
  • 2 ČL arašidové masla.

- Soľ,

- Thajská bazalka.

Okrem toho: 8-10 ks drevených špajdlí.

Postup

Lososa nakrájame na malé kocky a marinujeme ho minimálne 3 hodiny. Kocky lososa napichajte na špajle a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zahrejte na 200°C a pečte cca 15 minút, počas pečenia otočte na druhú stranu, posledné 2-3 minúty ešte zapečte pod grilom, aby omáčka na povrchu lososa skaramelizovala. Podávame s jazmínovou ryžou.