Svieže lososové špízy
Túto ľahkú a zdravú dobrotu si pripravte napríklad na večeru, ak k lososovi nepridáte extra prílohu, je veľmi vhodnou voľbou aj počas redukčnej diéty a na doplnenie bielkovín.
Suroviny
- 500 g lososa (filet bez kože),
na ½ šálky sezamovo-zázvorovej marinády:
- zmiešajte ½ šálky sezamového oleja,
- 1 ČL nastrúhaného zázvoru,
- 2 ČL medu,
- 1 čili paprička bez semienok nakrájaná najemno,
- Šťava zo štvrtiny citróna,
- 2 ČL arašidové masla.
- Soľ,
- Thajská bazalka.
Okrem toho: 8-10 ks drevených špajdlí.
Postup
Lososa nakrájame na malé kocky a marinujeme ho minimálne 3 hodiny. Kocky lososa napichajte na špajle a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru zahrejte na 200°C a pečte cca 15 minút, počas pečenia otočte na druhú stranu, posledné 2-3 minúty ešte zapečte pod grilom, aby omáčka na povrchu lososa skaramelizovala. Podávame s jazmínovou ryžou.