guličky, bez mäsa, zdravé, vegetarian, mňam, fit, fitness, zdravie, výživa, chutný obed, čo uvariť, rýchly recept, bez lepku,

Farmárske zeleninové guličky

21.8.2019 v kategórii Hlavné jedlá , autor Iveta Škrabáková foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Veľmi chutný ekvivalent guličiek bez mäsa. Vďaka syru majú jemnú, krémovú konzistenciu.

Suroviny

Na 4 porcie:

  • 1 balenie korbáčikov,
  • 1 karfiol,
  • 1 brokolica,
  • 1 cibuľa,
  • 1 PL oleja,
  • 300 ml vody,
  • 2 ks vajce,
  • 2 PL hrachová múka,
  • 2 PL amarantová múka,
  • 4 PL domácej strúhanky z celozrnného pečiva,
  • štipka kypriaceho prášku do pečiva.

Postup

Karfiol aj brokolicu poriadne umyjeme, osušíme a nasekáme na drobné kúsky. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na troche oleja. Pridáme brokolicu, karfiol, chvíľu spolu pražíme a podlejeme vodou. Necháme 20 minút podusiť.

V miske si premiešame mlieko s vajíčkami, múkami, kypriacim práškom, strúhankou a nastrúhanými korbáčikmi. Zmes, ktorá nám vznikla primiešame ku karfiolovo-brokolicovej hmote a dobre premiešame. Môžeme dochutiť, soľou, korením, kurkumou či muškátovým orieškom. Z tejto zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Dáme piecť na cca 180°C po dobu 30 minút. Priebežne kontrolujeme. Zlatisté guľky vytiahneme a môžeme podávať len tak s domácim jogurtovým dresingom alebo sýtejší variant s tekvicovým či mrkvovým pyré.

Dobrú chuť!

Komentáre