Farmárske zeleninové guličky
Veľmi chutný ekvivalent guličiek bez mäsa. Vďaka syru majú jemnú, krémovú konzistenciu.
Suroviny
Na 4 porcie:
- 1 balenie korbáčikov,
- 1 karfiol,
- 1 brokolica,
- 1 cibuľa,
- 1 PL oleja,
- 300 ml vody,
- 2 ks vajce,
- 2 PL hrachová múka,
- 2 PL amarantová múka,
- 4 PL domácej strúhanky z celozrnného pečiva,
- štipka kypriaceho prášku do pečiva.
Postup
Karfiol aj brokolicu poriadne umyjeme, osušíme a nasekáme na drobné kúsky. Cibuľu nakrájame najemno a speníme na troche oleja. Pridáme brokolicu, karfiol, chvíľu spolu pražíme a podlejeme vodou. Necháme 20 minút podusiť.
V miske si premiešame mlieko s vajíčkami, múkami, kypriacim práškom, strúhankou a nastrúhanými korbáčikmi. Zmes, ktorá nám vznikla primiešame ku karfiolovo-brokolicovej hmote a dobre premiešame. Môžeme dochutiť, soľou, korením, kurkumou či muškátovým orieškom. Z tejto zmesi tvarujeme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Dáme piecť na cca 180°C po dobu 30 minút. Priebežne kontrolujeme. Zlatisté guľky vytiahneme a môžeme podávať len tak s domácim jogurtovým dresingom alebo sýtejší variant s tekvicovým či mrkvovým pyré.
Dobrú chuť!