PEČENÉ KURA SO ZELENINOU

Mgr. Alena Pethoova | 18. január 2018
PEČENÉ KURA SO ZELENINOU

Bielkovina a zelenina, bez akejkoľvek prílohy, je ideálna večera pre tých, ktorí majú práve po tréningu alebo si chcú udržať hmotnosť.

Suroviny

  • 1 kg kuracích štvrtí bez kože
  • peper
  • soľ
  • 1 citrón
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 šálka ružičiek brokolice 1
  • šálka baby mrkvy nakrájanej na centimetrové kúsky
  • 1 malá cibuľa nakrájaná na tenké mesiačiky
  • 2 lyžice nasekaného kôpru (kľudne sušený)

Postup

  1. Rúru predhrejeme n a 260 stupňov. Kura umyjeme a osušíme. Ochutíme soľou a korením a vložíme do pekáča.
  2. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna a lyžicou oleja.
  3. Vložíme do rúry a pečieme 15 minút Brokolicu, mrkvu a cibuľu vložíme do misy, premiešame so zvyšnými dvoma lyžicami oleja a ochutíme soľou a korením.
  4. Vyberieme kura z rúry a rozložíme okolo neho zeleninu.
  5. Pekáč vložíme späť do rúry a pečieme 20 až 25 minút, kým zelenina nezmäkne a kura nie je dozlatista prepečené.
  6. Pekáč vyberieme z rúry a kura aj zeleninu pokvapkáme šťavou zo zvyšnej polovice citróna.
  7. Navrch položíme kôpor a pred podávaním osolíme a okoreníme.