Fazuľové struky s kôprom

Fazuľové struky s kôprom

18.4.2017 v kategórii Hlavné jedlá , autor Nela Mirič foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Suroviny

  •  500 mladých fazuľových strukov
  • 250 ml smotany
  • 2 PL kôpru (jemne nasekaného)
  • 1 PL masla
  • 1 ČL bieleho vínneho octu
  • soľ a citrónové korenie podľa chuti
  • skoré zemiaky uvarené na pare

Postup

  1. Struky uvarte v osolenej vode domäkka, preceďte (vodu odložte!) a nechajte odkvapkať.
  2. V kastróle rozohrejte maslo, pridajte smotanu a dobre prehrejte.
  3. Zrieďte vodou zo strukov, rozšľahajte do hladkej konzistencie a dochuťte octom, soľou, korením a kôprom.
  4. Vložte struky, chvíľu ich poduste a zložte zo sporáka.
  5. Podávajte so zemiakmi.
Náš tip:
Steak z lososa môže nahradiť zemiaky, alebo aspoň ich časť.

 

 

Komentáre