Fazuľové struky s kôprom
foto: istockphoto.com
Suroviny
- 500 mladých fazuľových strukov
- 250 ml smotany
- 2 PL kôpru (jemne nasekaného)
- 1 PL masla
- 1 ČL bieleho vínneho octu
- soľ a citrónové korenie podľa chuti
- skoré zemiaky uvarené na pare
Postup
- Struky uvarte v osolenej vode domäkka, preceďte (vodu odložte!) a nechajte odkvapkať.
- V kastróle rozohrejte maslo, pridajte smotanu a dobre prehrejte.
- Zrieďte vodou zo strukov, rozšľahajte do hladkej konzistencie a dochuťte octom, soľou, korením a kôprom.
- Vložte struky, chvíľu ich poduste a zložte zo sporáka.
- Podávajte so zemiakmi.
Náš tip:
Steak z lososa môže nahradiť zemiaky, alebo aspoň ich časť.