Quiche (slaný koláč)
foto: istockphoto.com
Dajte si s nami quiche, pripravený zo špaldovej múky s údeným tempehom.
Suroviny
Na formu s priemerom 26 cm potrebujeme:
Cesto:
- 200 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
- 100 g masla alebo 5 lyžíc slnečicového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 5 PL vody
Náplň:
- polovica póru
- 125 g šampiňónov
- 5 ks špargle
- 1 ryžová smotana
- 3 vajcia
- 200 g údeného tempehu (kúpite v obchodoch so zdravou výživou)
- imalájska soľ
- maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy
Postup
- Suroviny vymiešame na krehké cesto, zabalíme do alobalu a necháme hodinu stáť v chlade.
- Pokrájaný pór a šampiňóny orestujeme na olivovom oleji, osolíme a necháme vychladnúť.
- Špargľu uvaríme v pare. Vajcia, smotanu a himalájsku soľ vyšľaháme v miske. Pridáme postrúhaný tempeh.
- Všetko spolu premiešame. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 milimetre a vyložíme ním dno a boky vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto popicháme vidličkou. Na cesto navrstvíme pór s hubami a špargľu. Opatrne zalejeme smotanovou zmesou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.