Quiche (slaný koláč)

Redakcia | 19. október 2016
Quiche (slaný koláč)

Dajte si s nami quiche, pripravený zo špaldovej múky s údeným tempehom.

Suroviny

Na formu s priemerom 26 cm potrebujeme:

Cesto:

  • 200 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
  • 100 g masla alebo 5 lyžíc slnečicového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 5 PL vody

Náplň:

  • polovica póru
  • 125 g šampiňónov
  • 5 ks špargle
  • 1 ryžová smotana
  • 3 vajcia
  • 200 g údeného tempehu (kúpite v obchodoch so zdravou výživou)
  • imalájska soľ
  • maslo a múka na vymastenie a vysypanie formy

Postup

  1. Suroviny vymiešame na krehké cesto, zabalíme do alobalu a necháme hodinu stáť v chlade.
  2. Pokrájaný pór a šampiňóny orestujeme na olivovom oleji, osolíme a necháme vychladnúť.
  3. Špargľu uvaríme v pare. Vajcia, smotanu a himalájsku soľ vyšľaháme v miske. Pridáme postrúhaný tempeh.
  4. Všetko spolu premiešame. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
  5. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 milimetre a vyložíme ním dno a boky vymastenej a múkou vysypanej formy. Cesto popicháme vidličkou. Na cesto navrstvíme pór s hubami a špargľu. Opatrne zalejeme smotanovou zmesou.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút.