Ryba so šalátom? Pripravte si túto pochúťku v netradičnej verzii

Iveta Škrabáková | 8. marec 2019
Ryba so šalátom na netradičný zdravý a fit spôsob

Dnes nebude reč o klasickej piatkovej vyprážanej rybe s majonézovým šalátom zo školskej jedálne či obedného menu. Práve naopak, tomuto jedlu sme vdýchli úplne iný rozmer: zdravší, ľahší, bohatý na bielkoviny a vitamíny, a pre mnohých dokonca aj chutnejší.

Suroviny

  • 2 porcie lososa (cca 400 gramov)
  • šťava z ½ citróna
  • morská soľ
  • čierne korenie

Na šalát:

  • 100 g čučoriedok
  • 200 g lahôdkovej kukurice
  • 1 šalátová uhorka
  • 1 mäsitá červená paprika

Na zálievku: olivový olej, šťava z ½ citróna

Postup

Papriku a šalátovú uhorku si nakrájame na drobné kocky, zmiešame s kukuricou, z ktorej sme dôkladne odliali vodu, a čučoriedkami. Podľa chuti šalát v miske pokvapkáme ešte trochou olivového oleja, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a dobre premiešame. Môžeme nechať odstáť 30 minút, aby sa chute prepojili. Prípadne do šalátu môžeme pridať aj čerstvé listy baby špenátu.