Ryba so šalátom? Pripravte si túto pochúťku v netradičnej verzii
Dnes nebude reč o klasickej piatkovej vyprážanej rybe s majonézovým šalátom zo školskej jedálne či obedného menu. Práve naopak, tomuto jedlu sme vdýchli úplne iný rozmer: zdravší, ľahší, bohatý na bielkoviny a vitamíny, a pre mnohých dokonca aj chutnejší.
Suroviny
- 2 porcie lososa (cca 400 gramov)
- šťava z ½ citróna
- morská soľ
- čierne korenie
Na šalát:
- 100 g čučoriedok
- 200 g lahôdkovej kukurice
- 1 šalátová uhorka
- 1 mäsitá červená paprika
Na zálievku: olivový olej, šťava z ½ citróna
Postup
Papriku a šalátovú uhorku si nakrájame na drobné kocky, zmiešame s kukuricou, z ktorej sme dôkladne odliali vodu, a čučoriedkami. Podľa chuti šalát v miske pokvapkáme ešte trochou olivového oleja, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a dobre premiešame. Môžeme nechať odstáť 30 minút, aby sa chute prepojili. Prípadne do šalátu môžeme pridať aj čerstvé listy baby špenátu.
Morské verzus sladkovodné ryby. Ktoré uprednostníte?