Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Dnes si doprajeme trochu kvalitného mäsa v kombinácii s kvalitnými tukmi. Ako prílohu je vhodné zvoliť napríklad dusenú mrkvu či mrkvové pyré.
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky,
- 2 PL orechového oleja,
- čierne mleté korenie,
- 150 ml silného kuracieho vývaru,
- 50 g vlašských orechov,
- 1/2 PL zemiakového škrobu,
- 1 PL orechového oleja,
- soľ.
Postup
Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme orechový olej a mäso sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso opečené, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 – 15 minút.
Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme orechový olej a vmiešame škrob. Zápražku potom zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým omáčka dostane želanú konzistenciu. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s prílohou podľa chuti. (Mrkvové pyré, karfiolové pyré, dusená mrkva a pod.)
Prajeme dobrú chuť!