Bravčová panenka s orechovou omáčkou

Redakcia | 28. jún 2019
recept, bravčová panenka, mrkva, pyré, obed, mňam, fit, mäso, kuchyňa, ako pripraviť panenku,

Dnes si doprajeme trochu kvalitného mäsa v kombinácii s kvalitnými tukmi. Ako prílohu je vhodné zvoliť napríklad dusenú mrkvu či mrkvové pyré.

Suroviny

  • 600 g bravčovej panenky,
  • 2 PL orechového oleja,
  • čierne mleté korenie,
  • 150 ml silného kuracieho vývaru,
  • 50 g vlašských orechov,
  • 1/2 PL zemiakového škrobu,
  • 1 PL orechového oleja,
  • soľ.

Postup

Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme orechový olej a mäso sprudka opečieme z každej strany. Keď je mäso opečené, vložíme ho do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 – 15 minút.

Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme orechový olej a vmiešame škrob. Zápražku potom zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým omáčka dostane želanú konzistenciu. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s prílohou podľa chuti. (Mrkvové pyré, karfiolové pyré, dusená mrkva a pod.)

Prajeme dobrú chuť!