Špenátové lasagne s tvarohom
foto: istockphoto.com
Suroviny
(pre 1 osobu)
- 4 plátky cestovín – lasagne
- 150 ml omáčky z rajčín
- 100 g tvarohu
- 1 šálka špenátových listov
- 2 PL strúhaného parmezánu
- 3 plátky mozzarely
- soľ, korenie
- olivový olej
Na rajčinovú omáčku:
- 100 ml lúpaných rajčín z konzervy
- 1 cesnak
- kúsok cibule
- olivový olej
- soľ, bazalka
Postup
- Pripravte si rajčinovú omáčku – na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, lúpané rajčiny, pridajte soľ a na kúsky natrhané lístky bazalky.
- Varte pomaly na miernom ohni, až kým sa všetka prebytočná tekutina neodparí.
- Medzičasom si uvarte v osolenej vriacej vode plátky lasagne.
- Na panvici zohrejte olej, pridajte umyté špenátové lístky, osoľte a miešajte, až kým špenát nezmäkne.
- Pridajte tvaroh, strúhaný parmezán a premiešajte.
- Zapekaciu formu potrite malým množstvom oleja, pokračujte prvou vrstvou lasagní, nasleduje tvarohovo-špenátová vrstva, opäť vrstva cestovín atď.
- Poslednú vrstvu cestovín polejte rajčinovou omáčkou, položte na ňu plátky mozzarely a zapečte v rúre vyhriatej na 200 °C.
- Pečte cca 30 minút.