Špenátové lasagne s tvarohom

Nela Mirič | 12. január 2017
Špenátové lasagne s tvarohom

Suroviny

(pre 1 osobu)

  • 4 plátky cestovín – lasagne
  • 150 ml omáčky z rajčín
  • 100 g tvarohu
  • 1 šálka špenátových listov
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • 3 plátky mozzarely
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Na rajčinovú omáčku:

  • 100 ml lúpaných rajčín z konzervy
  • 1 cesnak
  • kúsok cibule
  • olivový olej
  • soľ, bazalka

Postup

  1. Pripravte si rajčinovú omáčku – na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, lúpané rajčiny, pridajte soľ a na kúsky natrhané lístky bazalky.
  2. Varte pomaly na miernom ohni, až kým sa všetka prebytočná tekutina neodparí.
  3. Medzičasom si uvarte v osolenej vriacej vode plátky lasagne.
  4. Na panvici zohrejte olej, pridajte umyté špenátové lístky, osoľte a miešajte, až kým špenát nezmäkne.
  5. Pridajte tvaroh, strúhaný parmezán a premiešajte.
  6. Zapekaciu formu potrite malým množstvom oleja, pokračujte prvou vrstvou lasagní, nasleduje tvarohovo-špenátová vrstva, opäť vrstva cestovín atď.
  7. Poslednú vrstvu cestovín polejte rajčinovou omáčkou, položte na ňu plátky mozzarely a zapečte v rúre vyhriatej na 200 °C.
  8. Pečte cca 30 minút.