Morčacie na grile s cuketou a paprikou

Redakcia | 14. máj 2019
morčacie, recept, maso, zelenina, gril , večera, obed, mnam, chudnutie, zdrava strava, vyziva

Prosíte si tip na chutnú a zdravú večeru, ktorá zasýti až kým nepôjdete spať? Nech sa páči.

Suroviny

  • 500 g morčacích pŕs,
  • 1 cuketa,
  • 1 baklažán,
  • 1 veľká červená paprika,
  • 1 veľká žltá paprika,
  • lístky čerstvej bazalky,
  • 2 PL olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 3 ČL grilovacie korenie
  • soľ.

Postup

Morčacie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie plátky. Tak isto si pripravíme aj papriku. Cukety zbavíme šupky a nakrájame na hrubšie kolieska. Baklažán umyjeme, odstránime vrchnú časť a nakrájame rovnako ako cuketu. Olej zmiešame s grilovacím korením, soľou, pretlačeným cesnakom a touto zmesou potrieme plátky mäsa papriku, baklažán i cukety. Všetko spolu uložíme na gril. Zeleninu necháme grilovať cca 5 minút. Mäso 8 - 10 minút. Hotové vyberieme z grilu, naservírujeme na tanier a dozdobíme čerstvými lístkami bazalky. Môžeme ešte pokvapkať trochou balzamikového octu. Dobrú chuť.