Plnené baklažány
foto: istockphoto.com
Chutná varianta pre vegetariánov...
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 4 menšie baklažány
- 400 g konzervovaných rajčín
- 200 g konzervovaného cíceru
- 1 zelená paprika
- 2 fialové cibule
- 3 strúčiky cesnaku čerstvá bazalka na ozdobu
- 2 vetvičky čerstvého tymiánu
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
Postup
- Baklažány umyte, osušte a hornú časť baklažánu nakrojte po celej dĺžke. Väčšiu časť dužiny vydlabte lyžicou a nakrájajte ju na čo najmenšie kúsky.
- Cibuľu nakrájate nadrobno a speňte ju na olivovom oleji, pridajte cícer a nadrobno nakrájanú zelenú papriku, soľ, korenie a cícer s paprikou osmažte do zlatista.
- Pridajte baklažánovú dužinu, podľa potreby dosoľte. Za stáleho miešania smažte cca 5 minút, potom pridajte roztlačený cesnak, lúpané paradajky, tymián a premiešajte. Prikryte pokrievkou a ešte cca 5 minút všetko spolu duste.
- Vnútra baklažánov posoľte, výdatne pokvapkajte olivovým olejom a naplňte zmesou.
- Naplnené baklažány uložte tesne vedľa seba (aby sa počas pečenia neprevrátili a nevytiekla náplň) na plech alebo do zapekacej misy a pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 40 minút.
- Podávajte s pečivom alebo tzatziky