Celozrnný quiche so zeleninou

Celozrnný quiche so zeleninou

20.1.2017 v kategórii Hlavné jedlá , autor Jana Trundová foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Celozrnný quiche so zeleninou, sa stále teší veľkej obľube.

Suroviny

  • 300 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 100 ml vlažnej vody
  • 1/2 zmäknutého masla (125 g) nakrájaného na kúsky.
  • 230 ml smotany
  • 3 žĺtka
  • cibuľa
  • dve drobné cukety
  • hrsť lístkov rukoly
  • 150 g gouda syru
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup

1. Na dosku preosejte 300 g celozrnnej pšeničnej múky (môžete nakombinovať napríklad s jačmennou) so štipkou soli. Premieste so 100 ml vlažnej vody a polovicou zmäknutého masla (125 g) nakrájaného na kúsky. Pracujte intenzívne a rýchlo. Pružné hladké cesto zabaľte do fólie a nechajte v chlade odpočinúť – pokojne cez noc.

2. Panvicu potrite olivovým olejom a dozlatista opečte jemne nakrájanú cibuľu, nasucho potom prúžky veľkej červenej papriky, ktorá je teraz vo výbornej forme. Dajte vychladnúť. V mise vyšľahajte 230 ml smotany s 3 žĺtkami, osoľte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Pridajte cibuľu, dve drobné cukety nakrájané na kúsky (neošúpané), hrsť lístkov rukoly a 150 g strúhanej goudy. Premiešajte.

3. Medzi dvoma fóliami vyvaľkajte cesto, otlačte do neho kruhovú formu a vyrežte kruh o cca 2 cm širší. Formu vytrite olivovým olejom, striedmo vysypte múkou – ak máte silikónovú formu, ste tohto kroku ušetrení. Vložte cesto a zľahka ho pritlačte k forme, zdvihnite okraje a dno poprepichujte vidličkou. Korpus vyložte paprikou a prelejte smotanovou zmesou. Pečte v rúre rozohriatej asi na 180 stupňov Celzia, kým náplň nestuhne (cca 35 - 40 minút). Po vychladnutí bude koláč ešte pevnejší.

Komentáre