Glazúrovaná grilovaná zelenina s baby zemiakmi a cícerom

Stanka Šišková | 24. máj 2022
glazúrovaná zelenina, grilovaná zelenina, FIT recepty, cícer

1 porcia: 2 585 kJ/618 kcal Bielkoviny: 27 g Tuky: 18 g Sacharidy: 72,2 g. Čas prípravy pre 2 porcie - 20 minút.

Suroviny

•    6 baby zemiakov
•    1konzerva cíceru
•    1 malá červená cibuľa
•    2 strúčiky cesnaku
•    4 mrkvy
•    1 balenie ružičkového kelu
•    Olivový olej
•    Himalájska soľ
•    Čerstvo mleté čierne korenie

Suroviny na glazúru:
•    Javorový sirup
•    Balsamico
•    Sójová omáčka
•    Olivový olej

Postup

1.    Zeleninu si nakrájame na približne rovnako veľké kusy. Dáme do zapekacej sklenenej misy a pokvapkáme olivovým olejom, posypeme koreninami a dochutíme soľou a korením.
2.    Cícer si scedíme, premyjeme a dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a korením.
3.    Aj sklenenú misu so zeleninou a zemiakmi, aj plech s cícerom dáme naraz piecť do rúry na cca 15 minút pri 180 °C.
4.    Kým sa pečie zelenina a cícer, pripravíme si balzamikovo - javorovú glazúru, zmiešaním javorového sirupu, balzamika a olivového oleja.
5.    Po 15 minútach vyberieme z rúry zeleninu aj cícer, polejeme glazúrou, premiešame a dáme piecť na 10 minút, kým nie sú zemiaky úplne mäkké.
6.    Nakoniec všetko spolu premiešame, dochutíme a podávame teplé.
7.    Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Quiche Lorraine
Prečítajte si tiež:

Quiche Lorraine