Glazúrovaná grilovaná zelenina s baby zemiakmi a cícerom
1 porcia: 2 585 kJ/618 kcal Bielkoviny: 27 g Tuky: 18 g Sacharidy: 72,2 g. Čas prípravy pre 2 porcie - 20 minút.
Suroviny
• 6 baby zemiakov
• 1konzerva cíceru
• 1 malá červená cibuľa
• 2 strúčiky cesnaku
• 4 mrkvy
• 1 balenie ružičkového kelu
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Suroviny na glazúru:
• Javorový sirup
• Balsamico
• Sójová omáčka
• Olivový olej
Postup
1. Zeleninu si nakrájame na približne rovnako veľké kusy. Dáme do zapekacej sklenenej misy a pokvapkáme olivovým olejom, posypeme koreninami a dochutíme soľou a korením.
2. Cícer si scedíme, premyjeme a dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a korením.
3. Aj sklenenú misu so zeleninou a zemiakmi, aj plech s cícerom dáme naraz piecť do rúry na cca 15 minút pri 180 °C.
4. Kým sa pečie zelenina a cícer, pripravíme si balzamikovo - javorovú glazúru, zmiešaním javorového sirupu, balzamika a olivového oleja.
5. Po 15 minútach vyberieme z rúry zeleninu aj cícer, polejeme glazúrou, premiešame a dáme piecť na 10 minút, kým nie sú zemiaky úplne mäkké.
6. Nakoniec všetko spolu premiešame, dochutíme a podávame teplé.
7. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.