Cícerové kari s kokosovým mliekom a tekvicou
Ak hľadáte inšpiráciu ako využiť cícer, ktorý je bohatý na bielkoviny, práve kari je tou správnou voľbou. Vo verzii s kokosovým mliekom poteší i vegánske jazýčky.
Suroviny
- 300 g uvareného cíceru,
- 400 ml kokosového mlieka (1 plechovka, najlepšie light),
- 400 g dusenej tekvice (napr. hokkaido),
- 1 väčšia cibuľa,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 - 2 ČL kari korenia,
- 1 ČL garam masala,
- 1 ČL medu,
- štipka mletého koriandru,
- štipka morskej soli,
- voda podľa potreby,
na prílohu:
- 2 hrnčeky jazmínová ryža.
Postup
Najemno nakrájanú cibuľu si orestujeme v hlbšej panvici do sklovita. Nachvíľku stiahneme z ohňa, pridáme všetky korenia, zamiešame a dáme naspäť na oheň. Vzápätí zalejeme kokosovým mliekom (vrátane hustej časti). Pridáme uvarený cícer a tekvicu, med, soľ a spolu varíme zhruba 10 minút.
Priebežne kontrolujeme, ak je potrebné môžeme podliať troškou vody. Ak máme po uplynutí 10 minút požadovanú konzistenciu, môžeme odstaviť, ak nie, je možné omáčku zahustiť troškou solamylu rozriedeného v studenej vode a necháme chvíľku prevrieť.
Podávame s jazmínovou ryžou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale, alebo v ryžovare. Dobrú chuť!