Morčacie fašírky s koriandrom
Výdatné s voňavým koriandrom.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 500 g morčacích pŕs
- 1 vajce
- koriandrová vňať (menšia viazanička)
- 1 cibuľa
- 1 – 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL dijonskej horčice
- 2 ČL tabasca
- malé množstvo jemnej strúhanky
- čierne korenie, soľ
Postup
1. Morčacie mäso pomeľte najemno. Pridajte vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekanú vňať koriandra, horčicu, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešajte a nechajte chvíľu postáť, aby sa chute prepojili.
2. Z mäsa vyformujte malé fašírky, obaľte ich v strúhanke a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
3. Pečte v rúre vyhriatej na 180° C cca 40 minút.
4. Batáty ošúpte a uvarte v pare domäkka.
5. Roztlačte ich a premiešajte so sladkou smotanou, maslom, muškátovým orieškom a soľou.
6. Podávajte s jednoduchým listovým šalátom.
Ako prílohu vám odporúčame: Kašu zo sladkých zemiakov