Morčacie fašírky s koriandrom

Nela Mirič | 10. október 2016
Morčacie fašírky s koriandrom

Výdatné s voňavým koriandrom.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 500 g morčacích pŕs
  • 1 vajce
  • koriandrová vňať (menšia viazanička)
  • 1 cibuľa
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 2 ČL tabasca
  • malé množstvo jemnej strúhanky
  • čierne korenie, soľ

Postup

1. Morčacie mäso pomeľte najemno. Pridajte vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekanú vňať koriandra, horčicu, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie. Všetko spolu dobre premiešajte a nechajte chvíľu postáť, aby sa chute prepojili.

2. Z mäsa vyformujte malé fašírky, obaľte ich v strúhanke a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Pečte v rúre vyhriatej na 180° C cca 40 minút.

4. Batáty ošúpte a uvarte v pare domäkka.

5. Roztlačte ich a premiešajte so sladkou smotanou, maslom, muškátovým orieškom a soľou.

6. Podávajte s jednoduchým listovým šalátom.

Ako prílohu vám odporúčame: Kašu zo sladkých zemiakov