Vegánske šošovicové karí s ryžou za 20 minút
1 porcia: 3 159 kJ/755 kcal Bielkoviny: 23,7 g Tuky: 32 g Sacharidy: 87 g
Suroviny
• 1 hrnček Beluga šošovice
• 1 menšia biela cibuľa
• 2 hrste baby špenátu
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 batát
• ½ balenie pasírovaných paradajok
• 1l zeleninového vývaru
• 1 zázvor vo veľkosti palca
• ½ konzervy kokosového mlieka
• 1 ČL karí korenia
• 1 ČL sladkej papriky
• ¼ ČL sušeného koriandra
• 1 ČL Garam masala korenia
• 1 limetka
• 1 PL sezamových semienok
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Ryžovo-špenátové fašírky so syrom
Postup
1. Beluga šošovicu si uvaríme v zeleninovom vývare na „aldente“ (cca 15 minút)
2. Medzičasom si pripravíme zmes korenín, a teda zmiešame všetky koreniny (karí, garam masala, paprika, koriander) dokopy.
3. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme ju na olivovom oleji. Pridáme aj roztlačený cesnak a zmes korenia. Taktiež pridáme nastrúhaný zázvor. Spolu pražíme cca 1 minútu.
4. Batát si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky a pridáme k zmesi v hrnci. Podlejeme pasírovanými paradajkami a kokosovým mliekom. Necháme variť cca 15 minút a nakoniec pridáme uvarenú šošovicu a baby špenát. Povaríme ešte 3-4 minútky, aby sa chute spojili. Nakoniec pokvapkáme pár kvapkami limetky a posypeme petržlenovou vňaťou.
5. Podávame s Basmati ryžou.