Letný ananásový burger
Leto je už tradične spojené s grilovaním. Ak ste fanúšikom burgerov, nemusíte sa ich tak úplne vzdať. Stačí zvoliť kvalitné mäso, rozumnú prílohu a svoje telo tak ušetríte od množstva kalórií či zdraviu nie príliš prospešných ingrediencií.
Suroviny
Na 4 porcie:
- 500 g chudého mletého bio hovädzieho mäsa,
- 8 plátkov ananásu,
- 4 plátky odtučneného cheddaru,
- 1 väčšia cibuľa nakrájaná na plátky,
- 1 paprička jalapeňo,
- 1 PL bio alebo domácej grilovacej marinády,
- himalájska soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup
Vo veľkej mise spolu zmiešame mleté mäso, gril omáčku, korenie a soľ, dobre premiešame a vytvarujeme 4 plátky mäsa na burgre.
Gril zahrejeme na najvyššiu teplotu a položíme naň mäso, ananás aj cibuľu. Z každej strany necháme grilovať aspoň 3-4 minúty. Počas grilovania druhej strany mäsa pred koncom môžeme na ne položiť plátky syru. Hotové vyložíme z grilu a servírujeme.
Na tanier položíme plátok ananásu, naň mäso, grilovanú cibuľku, nakrájané jalapeňo a prikryjeme druhým plátkom ananásu. Prajeme dobrú chuť!