Letný ananásový burger

Iveta Škrabáková | 24. jún 2019
burger, ananás, leto, gril, summer, zdravší, fit, bez lepku, mňam, grilovanie, mäso, hovädzie, hovädzí, chudé, bio, obed, party, záhrada, rodina, priatelia, čo ugrilovať, jedlá z grilu, dobroty, grilovanie bez lepku, bez laktozy, ovocie

Leto je už tradične spojené s grilovaním. Ak ste fanúšikom burgerov, nemusíte sa ich tak úplne vzdať. Stačí zvoliť kvalitné mäso, rozumnú prílohu a svoje telo tak ušetríte od množstva kalórií či zdraviu nie príliš prospešných ingrediencií.

Suroviny

Na 4 porcie:

  • 500 g chudého mletého bio hovädzieho mäsa,
  • 8 plátkov ananásu,
  • 4 plátky odtučneného cheddaru,
  • 1 väčšia cibuľa nakrájaná na plátky,
  • 1 paprička jalapeňo,
  • 1 PL bio alebo domácej grilovacej marinády,
  • himalájska soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup

Vo veľkej mise spolu zmiešame mleté mäso, gril omáčku, korenie a soľ, dobre premiešame a vytvarujeme 4 plátky mäsa na burgre.

Gril zahrejeme na najvyššiu teplotu a položíme naň mäso, ananás aj cibuľu. Z každej strany necháme grilovať aspoň 3-4 minúty. Počas grilovania druhej strany mäsa pred koncom môžeme na ne položiť plátky syru. Hotové vyložíme z grilu a servírujeme.

Na tanier položíme plátok ananásu, naň mäso, grilovanú cibuľku, nakrájané jalapeňo a prikryjeme druhým plátkom ananásu. Prajeme dobrú chuť!