Gnocchi so šalviou a maslom

Redakcia | 23. máj 2017
Gnocchi so šalviou a maslom

Šalvia urobí z jedla absolútnu chuťovú výnimku.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 1 kg múčnych zemiakov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • viazanička šalvie

Okrem toho: pol šálky rozpusteného masla, strúhaný syr Pecorino

Postup

  1. Zemiaky uvarte v šupe, potom ich ošúpte a ešte teplé prepasírujte. Pridajte múku, soľ , nadrobno nakrájanú šalviu a vajce. Všetko spolu premiešajte a vypracujte cesto.
  2. Z cesta vyformujte na pomúčenej doske tenký valec (cca ako prst) a nakrájajte ho nožom na kúsky dlhé 2 cm. Vložte do vriacej osolenej vody a varte, kým nevyplávajú na povrch.
  3. Uvarené gnocchi sceďte, premiešajte s rozpusteným maslom a posypte strúhaným ovčím syrom Pecorino.