Gnocchi so šalviou a maslom
foto: istockphoto.com
Šalvia urobí z jedla absolútnu chuťovú výnimku.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 1 kg múčnych zemiakov
- 250 g hladkej múky
- 1 vajce
- soľ
- viazanička šalvie
Okrem toho: pol šálky rozpusteného masla, strúhaný syr Pecorino
Postup
- Zemiaky uvarte v šupe, potom ich ošúpte a ešte teplé prepasírujte. Pridajte múku, soľ , nadrobno nakrájanú šalviu a vajce. Všetko spolu premiešajte a vypracujte cesto.
- Z cesta vyformujte na pomúčenej doske tenký valec (cca ako prst) a nakrájajte ho nožom na kúsky dlhé 2 cm. Vložte do vriacej osolenej vody a varte, kým nevyplávajú na povrch.
- Uvarené gnocchi sceďte, premiešajte s rozpusteným maslom a posypte strúhaným ovčím syrom Pecorino.