Pohánkový bulgur s fazuľovými lúskami a tofu
foto: istockphoto.com
Tip na vegetariánsky obed od jogínky Estear. Chutný, zdravý a naozaj rýchly.
Suroviny
Pre dve osoby:
- 1 malá cibuľka
- 1 fofu celé natural
- fazuľové lúsky (najlepšie čerstvé) alebo mrazené
- cherry paradajky - za hrsť
- 100 g pohánkového bulguru (kúpite v obchode so zdravou výživou)
Postup
Na oleji usmažíme cibuľku, k nej pridáme tofu a orestujeme do zlatista. Ochutíme himalájskou soľou a chilli. Keď vidíme, že má tofu krásnu zlatistú farbu, vyberieme ho a prikryjeme tanierom, aby nevychladlo.
Do toho istého základu pridáme znovu troch oleja, vložíme zelené fazuľky, ktoré krátko orestujeme, aby ostali krásne zelené. Na vedľajšom hrnci si uvaríme v horúcej osolenej vode bulgur.
Nami navrhovaný pohánkový bulgur varte 7 minút a 10 minút nechajte pod pokrievkou dôjsť.