Pohánkový bulgur s fazuľovými lúskami a tofu

Alena Pethoova | 10. január 2018
Pohánkový bulgur s fazuľovými lúskami a tofu

Tip na vegetariánsky obed od jogínky Estear. Chutný, zdravý a naozaj rýchly.

Suroviny

Pre dve osoby:

  • 1 malá cibuľka
  • 1 fofu celé natural
  • fazuľové lúsky (najlepšie čerstvé) alebo mrazené
  • cherry paradajky - za hrsť
  • 100 g pohánkového bulguru (kúpite v obchode so zdravou výživou)

Postup

Na oleji usmažíme cibuľku, k nej pridáme tofu a orestujeme do zlatista. Ochutíme himalájskou soľou a chilli. Keď vidíme, že má tofu krásnu zlatistú farbu, vyberieme ho a prikryjeme tanierom, aby nevychladlo.

Do toho istého základu pridáme znovu troch oleja, vložíme zelené fazuľky, ktoré krátko orestujeme, aby ostali krásne zelené. Na vedľajšom hrnci si uvaríme v horúcej osolenej vode bulgur.

Nami navrhovaný pohánkový bulgur varte 7 minút a 10 minút nechajte pod pokrievkou dôjsť.