Zeleninové suflé
foto: istockphoto.com
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 4 zemiaky
- 2 menšie cibule
- 2 šálky zelených fazuľkových strukov
- 2 vajcia
- 1 šálka strúhaného parmezánu
- 3 vetvičky tymiánu
- 10 bazalkových lístkov
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- viazanička pažítky
- olivový olej
- malé množstvo strúhanky na vysypanie zapekacích misiek
Postup
1. Zelené fazuľkové struky uvarte v osolenej vode a nakrájajte ich na malé kúsky.
2. Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na malom množstve olivového oleja. Pridajte lusky, nasekaný tymián a restujte spolu s cibuľou cca 3 - 4 minúty.
3. Do misy dajte orestovanú cibuľku s fazuľkovými luskami, rozšľahané vajcia, korenie a soľ. Premiešajte, pridajte nastrúhaný parmezán a na kúsky natrhané bazalkové lístky.
4. Malé zapekacie misky potrite olivovým olejom a vysypte malým množstvom strúhanky. Vlejte do nich vaječno-zeleninovú hmotu a pečte v rúre vyhriatej na 160 °C cca 20 minút.
5. Podávajte posypané čerstvo nasekanou pažítkou.