Grilovaný baklažán s paprikou a paradajkou
Tip na večeru či obed, ktorý poteší aj vegetariánske brušká.
Suroviny
- 2 baklažány,
- 3 paradajky,
- 2 kápie,
- 3 PL olivový olej,
- 1 PL citrónová šťava,
- 2 strúčiky cesnaku,
- mleté čierne korenie,
- bazalka,
- soľ.
Postup
Baklažány, papriku a paradajky si umyjeme. Paradajky a kápie si nakrájame na menšie kocky, baklažány krájame pozdĺž, aby sme mali hrubšie plátky, cca 1 cm. Nakrájaný baklažán osolíme a necháme odstáť, zatiaľ čo si pripravíme ostatné suroviny.
Z oleja, pretlačeného cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy si urobíme marinádu. Baklažán si osušíme papierovými servítkami a grilujeme z oboch strán sprudka cca 2 minúty. Ešte teplé baklažány potrieme marinádou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na panvici si spolu orestujeme paradajky a kápiu cca 3 minúty.
Vzniknutú zmes lyžičkou ukladáme na baklažány a dopečieme v rúre cca 5 minút na 200 °C. K baklažánom sa skvele hodí napríklad tekvicovo-mrkvové pyré.
Energetická hodnota: 1 838 kJ = 439 kcal (2 porcie)
219,5 kcal / 1 porcia
Bielkoviny: 12 g ( 6 g / porcia)
Sacharidy: 52 g ( 26 g / porcia)
Tuky: 21 g ( 10,5 g / porcia)
Vláknina: 23 g (11,5 g / porcia)