Grilovaný baklažán s paprikou a paradajkou

Iveta Škrabáková | 22. May 2019
recept, vegetarián, baklažán, mňam, paradajka, paprika, večera, obed, jedlo, chudnutie, zdravá strava, fit, bielkoviny,

Tip na večeru či obed, ktorý poteší aj vegetariánske brušká.

Suroviny

  • 2 baklažány,
  • 3 paradajky,
  • 2 kápie,
  • 3 PL olivový olej,
  • 1 PL citrónová šťava,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • mleté čierne korenie,
  • bazalka,
  • soľ.

Postup

Baklažány, papriku a paradajky si umyjeme. Paradajky a kápie si nakrájame na menšie kocky, baklažány krájame pozdĺž, aby sme mali hrubšie plátky, cca 1 cm. Nakrájaný baklažán osolíme a necháme odstáť, zatiaľ čo si pripravíme ostatné suroviny.

Z oleja, pretlačeného cesnaku, korenia, soli a citrónovej šťavy si urobíme marinádu. Baklažán si osušíme papierovými servítkami a grilujeme z oboch strán sprudka cca 2 minúty. Ešte teplé baklažány potrieme marinádou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na panvici si spolu orestujeme paradajky a kápiu cca 3 minúty.

Vzniknutú zmes lyžičkou ukladáme na baklažány a dopečieme v rúre cca 5 minút na 200 °C. K baklažánom sa skvele hodí napríklad tekvicovo-mrkvové pyré.  

Energetická hodnota: 1 838 kJ = 439 kcal (2 porcie)

219,5 kcal / 1 porcia

Bielkoviny: 12 g ( 6 g / porcia)

Sacharidy: 52 g ( 26 g / porcia)

Tuky: 21 g ( 10,5 g / porcia)

Vláknina: 23 g (11,5 g / porcia)