Vegánske burgre zo 6 ingrediencií
1 porcia: 2 410kJ/576 kcal Bielkoviny: 38,5 g Tuky: 8,4 g Sacharidy: 68 g. Čas prípravy: do 30 minút + 2 hodiny namočenie šošovice.
Suroviny
• 300 g červenej šošovice
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 menšia biela cibuľka
• 2 PL paradajkovej pasty
• 2 mrkvy
• Petržlenová vňať
• Olivový olej
• Himalájska soľ
• Čerstvo mleté čierne korenie
Barbeque losos s batátovým pyré
Postup
1. Červenú šošovicu si namočíme do vody na 2 hodiny. Po 2 hodinách si ju scedíme.
2. Mrkvu si ošúpeme a umyjeme.
3. Šošovicu, mrkvu, cibuľu, cesnak, paradajkovú pastu a petržlenovú vňať dáme do mixéra a všetko spolu rozmixujeme na jemnú textúru.
4. Hmotu vyberieme z mixéra a urobíme si placky vo veľkosti dlane s hrúbkou 2 cm. Ak sa nám lepí, pridáme strúhanku.
5. Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň vzniknuté „burgre“.
6. Dáme do rúry a pečieme cca 10 minút pri 200°C.
TIP:
Môžeme podávať ako hamburger v žemli spolu s nasekaným ľadovým šalátom, paradajkou, kyslou uhorkou, krúžkami cibule a horčicovým dresingom. Horčicový dresing si pripravíme kombináciou vegánskej majonézy, horčicovým semienok a medu.
Alebo spolu s prílohou ako baby zemiaky či batátové hranolky a dipom (kyslá smotana, cesnak a čili korenie).