Vegánske burgre zo 6 ingrediencií

Redakcia | 24. máj 2022
burgre, vegánske burgre, batáty, šošovicové burgre

1 porcia: 2 410kJ/576 kcal Bielkoviny: 38,5 g Tuky: 8,4 g Sacharidy: 68 g. Čas prípravy: do 30 minút + 2 hodiny namočenie šošovice.

Suroviny

•    300 g červenej šošovice
•    2 strúčiky cesnaku
•    1 menšia biela cibuľka
•    2 PL paradajkovej pasty
•    2 mrkvy
•    Petržlenová vňať
•    Olivový olej
•    Himalájska soľ
•    Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

1.    Červenú šošovicu si namočíme do vody na 2 hodiny. Po 2 hodinách si ju scedíme.
2.    Mrkvu si ošúpeme a umyjeme.
3.    Šošovicu, mrkvu, cibuľu, cesnak, paradajkovú pastu a petržlenovú vňať dáme do mixéra a všetko spolu rozmixujeme na jemnú textúru.
4.    Hmotu vyberieme z mixéra a urobíme si placky vo veľkosti dlane s hrúbkou 2 cm. Ak sa nám lepí, pridáme strúhanku.
5.    Na plech dáme papier na pečenie a poukladáme naň vzniknuté „burgre“.
6.    Dáme do rúry a pečieme cca 10 minút pri 200°C.

TIP:

Môžeme podávať ako hamburger v žemli spolu s nasekaným ľadovým šalátom, paradajkou, kyslou uhorkou, krúžkami cibule a horčicovým dresingom. Horčicový dresing si pripravíme kombináciou vegánskej majonézy, horčicovým semienok a medu.

Alebo spolu s prílohou ako baby zemiaky či batátové hranolky a dipom (kyslá smotana, cesnak a čili korenie).