Zapečená brokolica so syrovou omáčkou
foto: istockphoto.com
Jesť zdravo a dobre nemusí znamenať jesť bez chuti či málo. Tu je ďalší dôkaz. Vďaka nízkemu obsahu kalórií v brokolici si jej môžete dopriať dostatok na to, aby vás zasýtila.
Suroviny
- 1 malá brokolica,
- 200 ml 10% smotany na varenie,
- 1 biely jogurt,
- 100 g strúhaného parmezánu,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 vajce,
- mleté čierne korenie (podľa chuti),
- 2 PL strúhanky na vysypanie zapekacej misy.
Postup
Brokolicu si umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme na pare "al dente" (na skus). Naukladáme ju do zapekacej misky potretej olivovým olejom a vysypanej strúhankou. Strúhaný syr zmiešame s jogurtom, smotanou, soľou a korením a zmes nalejeme na brokolicu.
Zapekáme cca 45 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Podávame samostatne, s varenými zemiakmi alebo karfiolovým pyré. Dobrú chuť!