Zapečená brokolica so syrovou omáčkou

Redakcia | 24. May 2019
obed, večera, brokolica, rýchly obed, zdravé jedlo, zdravá, zdravie, výživa, chudnutie, redukcia hmotnosti, diétá, dobré jedlo, fitastyl.sk, fi štýl, magazín, časopis, recept, zapečená brokolica, syr, omáčka

Jesť zdravo a dobre nemusí znamenať jesť bez chuti či málo. Tu je ďalší dôkaz. Vďaka nízkemu obsahu kalórií v brokolici si jej môžete dopriať dostatok na to, aby vás zasýtila.

Suroviny

  • 1 malá brokolica,
  • 200 ml 10% smotany na varenie,
  • 1 biely jogurt,
  • 100 g strúhaného parmezánu,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 vajce,
  • mleté čierne korenie (podľa chuti),
  • 2 PL strúhanky na vysypanie zapekacej misy.

Postup

Brokolicu si umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme na pare "al dente" (na skus). Naukladáme ju do zapekacej misky potretej olivovým olejom a vysypanej strúhankou. Strúhaný syr zmiešame s jogurtom, smotanou, soľou a korením a zmes nalejeme na brokolicu.

Zapekáme cca 45 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Podávame samostatne, s varenými zemiakmi alebo karfiolovým pyré. Dobrú chuť!