Karfiolové cesto na pizzu

Redakcia | 17. jún 2022
pizza, karfiolová pizza, cesto na pizzu, karfiol, cuketa

Zdravú verziu pizze, kde cesto nepripravujeme primárne z múky, ale napríklad z karfiolu či cukety, si môžete pripraviť podľa nášho receptu.

Suroviny

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 1 vajce
  • ¼ ČL soli
  • ¼ ČL cesnakového prášku
  • štipka sušenej bazalky a oregana
  • ¼ hrnčeka najemno nastrúhaného parmezánu
  • ¼ hrnčeka mozarelly

Postup

  • Karfiol mierne povaríme a necháme vychladnúť. Potom ho popučíme a pridáme všetky uvedené ingrediencie. Ak treba, zriedime kvapkou rastlinného mlieka.
  • 2 plechy vystelieme papierom na pečenie. Lyžicou kladieme na papier karfiolovú zmes a vyformujeme ju do tvaru pizze.
  • Necháme zapiecť. Potom na pizzu poukladáme to, čo máme radi (šunka, syr, šampiňóny, kukurica, olivy...) a dáme ešte na 5 minút dopiecť.