Steak s omáčkou z kiwana
foto: istockphoto.com
Poznáte kiwano? Okrem toho, že skvele chutí samotné alebo v šalátoch, pripravíte z neho aj vynikajúcu omáčku k steakom.
Suroviny
- 2 steaky z hovädzieho mäsa,
- soľ a čierne korenie,
- 1 kiwano,
- 2 hrste špenátových listov,
- 1/2 šalátovej uhorky narezanej na rezančeky,
- špargľu na ozdobu,
- 2 ČL strúhaného parmezánu.
Studená omáčka:
- 1 kiwano,
- 3 lyžice limetkovej šťavy,
- 1 jarná cibuľka, nasekaná nadrobno,
- 1 lyžička oleja,
- 1/4 lyžičky rasce,
- 1 strúčik cesnaku (podrviť).
Postup
Predhrejeme si rúru na 100 °C a začneme s omáčkou. Kiwano rozpolíme po dĺžke a nožom vyberieme dužinu. Rozmixujeme s ostatnými ingredienciami dohladka. Na rozpálenej panvici opečieme steaky z každej strany (3 minúty), osolíme, okoreníme a presunieme na rošt do rúry.
Medzitým si nakrájame kiwano na tenké plátky. Špenát podusíme, premiešame s uhorkou a kiwanom. Túto zmes zeleniny rozprestrieme na tanier a na vrch naaranžujeme steaky. Ozdobíme špargľou a syrom. Na záver jedlo polejeme omáčkou. Dobrú chuť.