Steak s omáčkou z kiwana

Redakcia | 15. august 2019
steak, kiwano, obed, zdravie, maso, hovadzie, príprava, špargla, mňam

Poznáte kiwano? Okrem toho, že skvele chutí samotné alebo v šalátoch, pripravíte z neho aj vynikajúcu omáčku k steakom.

Suroviny

  • 2 steaky z hovädzieho mäsa,
  • soľ a čierne korenie,
  • 1 kiwano,
  • 2 hrste špenátových listov,
  • 1/2 šalátovej uhorky narezanej na rezančeky,
  • špargľu na ozdobu,
  • 2 ČL strúhaného parmezánu.

Studená omáčka: 

  • 1 kiwano,
  • 3 lyžice limetkovej šťavy,
  • 1 jarná cibuľka, nasekaná nadrobno,
  • 1 lyžička oleja,
  • 1/4 lyžičky rasce,
  • 1 strúčik cesnaku (podrviť).

Postup

Predhrejeme si rúru na 100 °C a začneme s omáčkou. Kiwano rozpolíme po dĺžke a nožom vyberieme dužinu. Rozmixujeme s ostatnými ingredienciami dohladka. Na rozpálenej panvici opečieme steaky z každej strany (3 minúty), osolíme, okoreníme a presunieme na rošt do rúry.

Medzitým si nakrájame kiwano na tenké plátky. Špenát podusíme, premiešame s uhorkou a kiwanom. Túto zmes zeleniny rozprestrieme na tanier a na vrch naaranžujeme steaky. Ozdobíme špargľou a syrom. Na záver jedlo polejeme omáčkou. Dobrú chuť.