Tarka dhal

Redakcia | 14. november 2016
Tarka dhal

Tradičné, indické. Vyskúšajte sa s nami ponoriť do indickej chuti, ktorá prebudí vaše chuťové bunky nezvyčajným spôsobom.

Suroviny

  • 115 g oranžovej šošovice
  • 600 ml vody
  • 1 lyžičku strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžičku rozdrveného cesnaku
  • ¼ lyžičky mletej kurkumy
  • 2 čili papričky
  • 1,5 lyžičky soli
  • nasekaný koriander, mätu a červenú čili papričku na ozdobu

Tarka:

Budeme potrebovať :

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľu nakrájanú na plátky
  • celú rascu
  • 2 sušené čili papričky
  • 1 paradajku nakrájanú na plátky 

Postup

Šošovicu varíme vo vode asi 20 minút. Na panvici zohrejeme olej, pridáme rascu a celé sušené čili papričky, potom posekaný cesnak a zázvor. Keď je zmes zlatohnedá, pridáme nasekanú cibuľu, rajčinu a kurkumu. Zmes rozpučíme vareškou, aby sme získali konzistenciu hustej polievky. V prípade potreby dolejeme vodu. Túto zmes vlejeme do uvarenej šošovice. Povaríme, kým nezačne bublať. Na záver pridáme čerstvý koriander. Podávame horúce. K tomuto jedlu podávame ryžu basmati alebo indické placky rothi.

 

 

Fotogaléria