Tarka dhal
foto: istockphoto.com
Tradičné, indické. Vyskúšajte sa s nami ponoriť do indickej chuti, ktorá prebudí vaše chuťové bunky nezvyčajným spôsobom.
Suroviny
- 115 g oranžovej šošovice
- 600 ml vody
- 1 lyžičku strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžičku rozdrveného cesnaku
- ¼ lyžičky mletej kurkumy
- 2 čili papričky
- 1,5 lyžičky soli
- nasekaný koriander, mätu a červenú čili papričku na ozdobu
Tarka:
Budeme potrebovať :
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľu nakrájanú na plátky
- celú rascu
- 2 sušené čili papričky
- 1 paradajku nakrájanú na plátky
Postup
Šošovicu varíme vo vode asi 20 minút. Na panvici zohrejeme olej, pridáme rascu a celé sušené čili papričky, potom posekaný cesnak a zázvor. Keď je zmes zlatohnedá, pridáme nasekanú cibuľu, rajčinu a kurkumu. Zmes rozpučíme vareškou, aby sme získali konzistenciu hustej polievky. V prípade potreby dolejeme vodu. Túto zmes vlejeme do uvarenej šošovice. Povaríme, kým nezačne bublať. Na záver pridáme čerstvý koriander. Podávame horúce. K tomuto jedlu podávame ryžu basmati alebo indické placky rothi.